Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Πόρος: Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για την Ανάπτυξη του Πεζοπορικού Τουρισμού

Νέα

Παραδόθηκε από την “Paths of Greece” η Μελέτη για τον Πεζοπορικό Τουρισμό.

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον Δήμο Πόρου από την Κοιν.Σ.Επ. “Paths of Greece” η Μελέτη για τον σχεδιασμό της Ανάπτυξης του Πεζοπορικού Τουρισμού στον Πόρο. 

Όπως ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου, η πρόεδρος της ΕΤΑΠ του Δήμου Πόρου Ελένη Κανατσίδη, πρόκειται για μια Μελέτη 79 σελίδων που περιλαμβάνει τα αποτέλεσμα όλων των αναζητήσεων και της επιτόπιας έρευνας και επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση ότι ο Πόρος μπορεί να δημιουργήσει ένα αξιόλογο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, ικανό να προσελκύσει επισκέπτες αλλά και να προσφέρει στους κατοίκους του μια νέα διέξοδο για να γνωρίσουν τον τόπο τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Η Μελέτη μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης προτεινόμενου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο Δήμο Πόρου (Σφαιρία, Καλαυρία και Λεμονοδάσος), όπως επίσης και λεπτομερή περιγραφή των τεχνικών στοιχείων των διαδρομών.
Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή Πόρου, έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την πολιτική της βούληση να υλοποιήσει το έργο, στοχεύοντας σε περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης με επίκεντρο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, βασιζόμενη στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα ως προορισμού, με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους άξονες α) της προβολής και β) της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Σε αναμονή λοιπόν για τις επίσημες ανακοινώσεις και τα επόμενα βήματα...

Πηγή: www.saronicmagazine.com 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.