Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Συνάντηση ορειβατικού σκι Snow Leopard Day- Φεβρουάριος 2018

Νέα

Η ετήσια γιορτή του ορειβατικού σκι, ταξιδεύει φέτος στη γενέτειρα του Ερμή, τη μυθική Ζήρεια.

Τι, πού και πώς:

Η εκδήλωση Snow Leopard Day, είναι μια συνάντηση φίλων του ορειβατικού σκι και splitboard αλλά και χιονοδρόμων/ορειβατών που θέλουν να έρθουν σε επαφή με αυτό το εξαιρετικό σπορ. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες και βασικός στόχος είναι η διάσωση του απειλούμενου θηλαστικού, λεοπάρδαλη του χιονιού,  snow leopard,  μέσα από τη διάδοση του ορειβατικού σκι.
Και πώς γίνεται αυτό;
Η Dynafit, πρωτοπόρος εταιρία του χώρου και εμπνευστής της εκδήλωσης αποτελεί ένα από τους βασικούς χρηματοδότες της επιστημονικής κοινότητας «Snow Leopard Trust» που έχει αντικείμενο την έρευνα και μελέτη για την επιβίωση της λεοπάρδαλης του χιονιού. Ετσι κάθε χρόνο, διοργανώνει την εκδήλωση «Snow Leopard Day» ώστε να ευαισθητοποιήσει το κόσμο και να τον προσκαλέσει να βοηθήσει, μόνο με τη προσπάθειά του να ανέβει σε κορυφές με τα ορειβατικά του σκι. Για κάθε λοιπόν μέτρο που θα πραγματοποιήσει ο κάθε συμμετέχων, η Dynafit θα χορηγήσει στη Snow Leopard Trust 1 cent. Και μην σας φαίνεται λίγο, γιατί πέρυσι η ελληνική διοργάνωση, με τα μέτρα που ανέβηκε πρόσφερε 1.100 ευρώ.
Εκτός αυτού, το Snow Leopard Day αποτελεί για όλους εμάς τη συνάντηση της χρονιάς: Θα ξαναδούμε τους φίλους μας, θα γνωρίσουμε καινούργιους, θα μιλήσουμε ο καθένας για τα μέρη του, θα βάλουμε στόχους.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου:
9:00: Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας-Γνωριμία με το βουνό και το ορειβατικό σκι για τους επίδοξους νέους ορειβάτες/χιονοδρόμους
*Το «συνεργείο» της Dynafit θα βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο και θα παρέχει εξοπλισμό για όποιον θέλει να δοκιμάσει ορειβατικό σκι. Για τους πιο έμπειρους θα πραγματοποιηθεί εκδρομή με ορειβατικά σκι στη μικρή Ζήρεια και στις κοντινές κορυφές.
19:00: Δημοτικό θέατρο «Αγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο – Προβολή ταινιών – Ομιλίες – Παρουσίαση διαδρομών Κυριακής. 
Η διοργάνωση θα προτείνει σηματοδοτημένες διαδρομές που θα ανακοινωθούν το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Ξυλοκάστρου.
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου: Ανάβαση στη κορυφή της Ζήρειας (2.375μ) και μικρότερες διαδρομές για τους μέσους και αρχάριους.
Απονομή αναμνηστικών δώρων & διπλωμάτων στους συμμετέχοντες, πάρτι!
*Στη γραμματεία του Χιονοδρομικού Κέντρου θα μπορείτε να προμηθευτείτε με τη καρτέλα συμμετοχής το Σάββατο ή Κυριακή το πρωί πριν ξεκινήσετε.
*Τη Κυριακή το μεσημέρι μετά τη χιονοδρομία, θα παραδώσετε τις καρτέλες σας στη γραμματεία και θα λάβετε το αναμνηστικό σας δώρο. Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει μαζί του τον ατομικό εξοπλισμό ασφαλείας (Arva, ράβδο , φτυάρι , ατομικό φαρμακείο).

Πηγή: http://www.corinthia.events/snow-leopard-day/ 

 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.