Ιωάννα Παραβάλου
Δημοσιογράφος - φωτογράφος - δημιουργός

Η Ιωάννα Παραβάλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Οι ρίζες της είναι από την Οία της Σαντορίνης. Μοιραία, η ζωή της δέθηκε με τη θάλασσα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ψυχολογία και στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Από πολύ νωρίς μπήκε στο χώρο της δημοσιογραφίας που, τελικά, την κέρδισε για τα καλά, γιατί κάθε μέρα μάθαινε και κάτι καινούργιο. Κάθε ρεπορτάζ ήταν γι’ αυτήν και μια καινούργια πρόκληση…

Υπηρέτησε με σεβασμό το χώρο της δημοσιογραφίας ως Διευθύντρια Σύνταξης περιοδικών, όπως το «Gusto» (περιοδικό ποικίλης ύλης με έμφαση στη γεύση), το «Άποψη Ζωής» (ποικίλης ύλης), το «Είναι» (γυναικείο εβδομαδιαίο περιοδικό), το «Santé» (μηνιαίο περιοδικό υγείας και καλής ζωής), το «Grazia» (γυναικείο μηνιαίο περιοδικό) και το «Go Natural» (μηνιαίο περιοδικό για το περιβάλλον και την καλύτερη ποιότητα ζωής).

Παράλληλα, ως εξωτερικός συνεργάτης στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ (κείμενα και φωτογραφίες), έχει συνεργαστεί με περιοδικά και εφημερίδες των Αθηνών, όπως  το «Γεωτρόπιο» της Ελευθεροτυπίας, τα «Ταξίδια» της Καθημερινής, το «Real Taste & Style» και το «Escape» της Real News, το «ΟΙΚΟ» της Καθημερινής, τον «Εναλλακτικό Τουρισμό», τον «Τηλεθεατή», το «Έτσι απλά»,  το «Athens Child», το «Άλογο Σπορ και Θέαμα», το «Αρμονία» του Έθνους,  τον «Σύμβουλο Υγείας», το «Icons Travellers», τον «Ερασιτέχνη Κηπουρό» και το «Κτήμα & Κήπος» της Καθημερινής,  την εφημερίδα «Εν Πειραιεί», την εφημερίδα «Κοινωνική» του Πειραιά, το «Volta» των Νοτίων & Βορείων Προαστίων, το «Έπαθλο», το «Go Sixt» και τοπικές εφημερίδες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Έχει συνεργαστεί, επίσης, και με διαδικτυακά περιοδικά και ταξιδιωτικά portals, όπως το www.womanidol.com,  το www.holidayshop.gr, το www.hellenichospitality.gr , το www.hotelsline.gr, www.debbiestravel.gr και το www.asopichos.gr

Ασχολήθηκε, ακόμη, με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του επίσημου site της Περιφέρειας Αττικής, www.athensattica.gr συνεργαζόμενη με τη γνωστή διαφημιστική εταιρεία McCann. Συμμετείχε, επίσης, στη δημιουργία εξελιγμένων sites μεγάλων επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και στην προβολή τους.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη φωτογραφία, προχωρώντας ένα βήμα πιο μπροστά, συνδυάζοντας την καλλιτεχνική φωτογραφία με τη ζωγραφική, με εκτύπωση επιλεγμένων έργων της σε καμβά ζωγραφικής και επεμβάσεις με χρώμα και ειδικά βερνίκια, που χαρίζουν στα έργα ανάγλυφη υφή και εντυπωσιακή παρουσίαση στα χρώματα.

Έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα πολλές εικαστικές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές. Κάθε εικαστική της δουλειά είναι κι ένα «ταξίδι» στην τέχνη, γεμάτο χρώμα, φως και ευαισθησία, εμπνευσμένο από τις ομορφιές της Ελλάδας..

Σήμερα, η Ιωάννα Παραβάλου στηρίζει με την εμπειρία της και τη φιλική συνεργασία της το ανανεωμένο www.alternative-tourism.gr για να ταξιδέψουμε παρέα σ’ όλη την Ελλάδα, με διάθεση να ανακαλύψουμε την ανείπωτη ομορφιά της μέσα από δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Για να έρθουμε πιο κοντά στη φύση και τις αξίες που δίνουν νόημα στη ζωή!

Επικοινωνία:
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
website: www.paravalou.gr