Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Είστε ξενοδόχοι; Μην ξεχνάτε τους γυναικείους συνεταιρισμούς!

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Διαμορφωση
  • -2 -1 Μεσαιο +1 +2
  • Αρχικη Helvetica Segoe Georgia Times

Αναμφισβήτητα, τις πιο λαχταριστές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, τις καλύτερες παραδοσιακές χειροποίητες πίτες, τα σπιτικά ζυμαρικά με τα πιο αγνά υλικά θα τα βρούμε στους γυναικείους συνεταιρισμούς.

Ο τουριστικός κλάδος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτόν τον θησαυρό προς όφελος τόσο των επιχειρήσεων, όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Το πρώτο βήμα είναι να απευθυνθείτε στον γυναικείο συνεταιρισμό που εδρεύει κοντά στον τόπο σας και θα ανταμειφτείτε με τα πλέον γευστικά και θρεπτικά προϊόντα.
Γνωρίζετε πως αν συνεργαστείτε με έναν γυναικείο αγροτουριστικό συνεταιρισμό, θα στηρίξετε έμπρακτα έναν σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό θεσμό; Με την επιλογή σας αυτή, συμβάλλετε στην ευκαιρία των γυναικών για την αντιμετώπιση της κρίσης χάρη στη συλλογική οργάνωση και την αξιοποίηση των πόρων του τόπου τους. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, μιας και οι γυναίκες αποτελούν βασικό στοιχείο για την επιβίωση και την άνθιση μιας περιοχής. Επίσης, βοηθάτε στο να διασώζονται και να διαδίδονται οι ελληνικές παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες με τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας.

Όσον αφορά στα άμεσα, μετρήσιμα οφέλη για την επιχείρησή σας, στηρίζοντας τον συνεταιρισμό του τόπου σας, προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο και έτσι ενισχύετε και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σας. Τις πρακτικές σας αυτές μπορείτε να τις προβάλλετε με στόχο να προσελκύετε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους επισκέπτες.

Μια ακόμα ευκαιρία προβολής θα μπορούσε να αποτελέσει η «αλληλοδιαφήμιση»: εσείς θα προωθείτε τα προϊόντα του συνεταιρισμού στους επισκέπτες σας και αντίστοιχα ο συνεταιρισμός θα συστήνει την επιχείρησή σας στους πελάτες του και θα διαθέτει το προωθητικό υλικό σας. Από τη μεριά σας μπορείτε να προτείνετε στους πελάτες σας να επισκεφθούν το εργαστήρι του συνεταιρισμού, να δουν (αν υπάρχει δυνατότητα) από κοντά τη διαδικασία παρασκευής και να προμηθευτούν απευθείας σπιτικά χειροποίητα προϊόντα. Επιπλέον, μια ωραία ιδέα είναι, αν έχετε τη δυνατότητα, να δημιουργήσετε μια γωνιά στη ρεσεψιόν ή στο εστιατόριο του καταλύματός σας όπου ο συνεταιρισμός θα προβάλει ή ακόμα και θα πουλάει τα προϊόντα του.

Προετοιμαστείτε λοιπόν για τη χειμερινή σεζόν ξεκινώντας με το στολισμό, για παράδειγμα, του χώρου του εστιατορίου σας με ένα παραδοσιακό κιλίμι και σερβίροντας στους επισκέπτες σας ζεστά πιάτα με χειροποίητα ζυμαρικά και ροφήματα από βότανα της περιοχής. Θα τους ξετρελάνετε με τη ζεστή, σπιτική ατμόσφαιρα που ετοιμάσατε!

Κείμενο & Φωτογραφίες:

H συντακτική ομάδα του Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.