Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Το καλοκαίρι είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, είναι η περίοδος των διακοπών, της διασκέδασης και της ξεκούρασης. Παρ’ όλα αυτά, η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο και στη ζέστη, σε συνδυασμό με τη σωματική καταπόνηση σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να επιβαρύνουν την καρδιά.

Τα τσιμπήματα από έντομα είναι σύνηθες φαινόμενο, ιδιαίτερα στην εξοχή, κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής περιόδου. Τα παιδιά αποτελούν “εύκολα θύματα” και βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των εντόμων.

Ο άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει κατά 20% τη βραχυπρόθεσμη μνήμη του κοιτώντας ένα φυσικό τοπίο ή ακόμα και μια εικόνα αυτού. Το αίσθημα αυτοεκτίμησης ανεβαίνει μόνο με μόλις 5’ άσκησης είτε αυτό λέγεται περπάτημα, είτε ψάρεμα, είτε κηπουρική, είτε ποδηλασία...

Οι απίστευτες, ευνοϊκές επιδράσεις της άσκησης στην υγεία!

Ποια είναι τα 10 κύρια οφέλη της τακτικής άσκησης; Ποια είναι η συχνότητα της ωφέλιμης άσκησης; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της άσκησης; Η άσκηση είναι επιτρεπτή στην καρδιακή ανεπάρκεια; Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984, με την ίδρυση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι, από τον Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο. Εδώ και 34 χρόνια, με το σύνθημα «πάντα ένα βήμα μπροστά», καινοτομεί και πρωτοπορεί συνεχώς.

Ο εχθρός της υγείας της σπονδυλικής στήλης, στη σύγχρονη εποχή, είναι η έλλειψη δραστηριότητας. Η αερόβια άσκηση με τρέξιμο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος, για να χαθούν τα περιττά κιλά, βελτιώνοντας το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν σημαντικές ανακοινώσεις, σχετικά με τις περιοχές του πλανήτη, που κατέχουν τα υψηλότερα ποσοστά μακρόβιου πληθυσμού. Η Ικαρία (ή Νικαριά), το μικρό νησί των 8.423 κατοίκων στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αποτελεί μία από τις 5 περιοχές του πλανήτη (γνωστές ως ‘μπλε ζώνες’) με τους μακροβιότερους κατοίκους.

Περισσοτερα Αρθρα...

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.