Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών - Πρωτοπόρος στις υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΥΕΞΙΑ
Διαμορφωση
 • -2 -1 Μεσαιο +1 +2
 • Αρχικη Helvetica Segoe Georgia Times

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984, με την ίδρυση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι, από τον Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο. Εδώ και 34 χρόνια, με το σύνθημα «πάντα ένα βήμα μπροστά», καινοτομεί και πρωτοπορεί συνεχώς.

Στοχεύοντας στην παροχή κορυφαίων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, ο Όμιλος αριθμεί 8 υπερσύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνόλου 1.200 κλινών.

Διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο 2.800 συνεργαζομένων ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, με διεθνή εμπειρία και 390 συνεργαζομένων Διαγνωστικών Κέντρων. Παράλληλα, διαθέτει 4 ιδιόκτητα Διαγνωστικά Κέντρα στη Ρουμανία μέσω της θυγατρικής του εταιρείας, με την επωνυμία “Medsana” και διατηρεί σταθερές συνεργασίες στη Βόρεια Αφρική, τα Βαλκάνια, την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχοντας, παράλληλα, τοπική παρουσία στη Λιβύη και τη Ρωσία.

Η συντεταγμένη, υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας σε πολίτες άλλων χωρών, από ελληνικά χέρια και μυαλά, αποτελεί συνειδητή στρατηγική του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών σχεδόν από την ίδρυση του.

Ενδεικτικά:

 • Παροχή υγειονομικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Αρμενίας, το 1988
 • Παροχή υπηρεσιών υγείας σε επίπεδο οργάνωσης ιδιωτικού νοσοκομείου στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, το 1990
 • Σχεδιασμός του συστήματος Υγείας στην Παλαιστίνη, το 1995
 • Επέκταση στα Βαλκάνια με ιδιόκτητα και συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα, στο τέλος της δεκαετίας του 1990
 • Ίδρυση του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, το 2000, με ξεκάθαρη στρατηγική στόχευση τον Ιατρικό τουρισμό
 • Νοσηλεία περισσότερων από 4.000 Λιβύων, στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας
 • Νοσηλεία πληθώρας ασθενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης τα τελευταία 4 χρόνια
 • Νοσηλεία πληθώρας ασθενών από την Κύπρο, ειδικά την τελευταία διετία και φυσικά, την τελευταία τριετία, ανάδειξη του Ομίλου ως βασικού ιατρικού υποστηρικτή στον Τουρισμό, μέλους του ΣΕΤΕ, με ευρύτατες συνεργασίες με όλες τις ξένες ασφαλιστικές εταιρείες, τους τοπικούς εκπροσώπους τους, διαγνωστικά κέντρα και ιατρούς σε όλη την Ελλάδα.

Πρότυπο Τμήμα Διεθνών Ασθενών με έδρα το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, από το 2000, αποτελεί τη ναυαρχίδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στην προσπάθεια που καταβάλει ο Όμιλος στον Ιατρικό Τουρισμό. Με συνολικές επενδύσεις 250 εκ. Ευρώ και χαρακτηρισμένο ως «το πλέον σύγχρονο και πλήρες νοσοκομείο στην Ευρώπη» από το Imperial College του Λονδίνου, δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην παροχή υγείας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και πλέον έχει επιτύχει πλήρως το στόχο του.

Εξυπηρετώντας, μεταξύ άλλων, πληθώρα ογκολογικών, ορθοπεδικών, καρδιολογικών περιστατικών, καθώς και περιστατικών επεμβατικής νευροακτινολογίας, παράλληλα με την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών δεύτερης γνώμης και προληπτικής ιατρικής, έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς για τη Ν.Α Ευρώπη και τον Ιατρικό Τουρισμό.

Για την εξυπηρέτηση αυτών των ασθενών δημιουργήθηκε Oμιλικό Κέντρο Διεθνών Ασθενών στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης με τομείς οργάνωσης, δράσης, ανάπτυξης και εφαρμογής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου. Συνολικά, αριθμεί περισσότερους από 50 υπαλλήλους και συνεργάτες που έμμεσα ή άμεσα διεκπεραιώνουν ζητήματα που αφορούν τους διεθνείς ασθενείς.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Όμιλος περιθάλπει, ετησίως, περισσότερους από 40.000 διεθνείς ασθενείς, από περισσότερες από 53 χώρες. Τα τελευταία χρόνια, ο κύκλος εργασιών που προέρχεται από ξένους ασθενείς κυμαίνεται από 10 έως 20% ετησίως.

Επιπρόσθετα, και ειδικά για τον Απόδημο Ελληνισμό, ο Όμιλος προσφέρει την Κάρτα Υγείας «Υγεία στην Πατρίδα», οι κάτοχοι της οποίας απολαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας με προνομιακούς όρους στις υπερσύγχρονες Κλινικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την εγγύηση της ποιότητας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Ειδικότερα για τη Ρουμανία και μέσω της θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία “Medsana”, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει μία ειδική κάρτα προνομίων στο Ρουμανικό κοινό.

Εν παραλλήλω, οι Κλινικές της Αθήνας (το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου), εξυπηρετούν κυρίως επείγοντα περιστατικά που χρήζουν παροχής ιατρονοσηλευτικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Το Κέντρο Διεθνών Ασθενών έχει πιστοποιηθεί από την Temos με τα «QUALITY IN INTERNATIONAL PATIENT CARE» και «EXCELLENCE IN MEDICAL TOURISM», δηλαδή «Αριστεία» για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τα κύρια σημεία της διαχείρισης των ασθενών είναι:

 • Η διασφάλιση των πληροφοριών και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων
 • Η εφαρμογή πρωτοκόλλων επικοινωνίας
 • Η υποστήριξη πριν την άφιξη του ασθενή στο νοσοκομείο,
 • κατά τη διάρκεια παραμονής του
 • και μετά το πέρας της νοσηλείας ή των διαγνωστικών εξετάσεων.

Το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό του κέντρου μεριμνά:

 • για το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων στη παροχή υπηρεσιών υγείας στον ασθενή
 • για την επικοινωνία με διεθνείς ασφαλιστικές εταιρίες
 • για την εξυπηρέτηση των αναγκών που προκύπτουν (κάλυψη θρησκευτικών πεποιθήσεων, ειδικά menu, μεταφραστικές υπηρεσίες)
 • για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών από και προς το Νοσοκομείο
 • για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συνοδών των ασθενών (διαμονή, μεταφορά, πληροφορίες κλπ).

Η διαχείριση αυτών των περιστατικών πραγματοποιείται με τη χρήση δύο άρτιων πληροφοριακών συστημάτων που επιτρέπουν την καταγραφή, την παρακολούθηση και την ανάκτηση όλων των σημαντικών πληροφοριών που αφορούν τους ασθενείς.

Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα υπολογισμού δεικτών και πραγματοποίησης συγκρίσεων με προηγούμενα έτη, με σκοπό την αξιοποίηση της αποκτηθείσας γνώσης και εμπειρίας για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η υιοθέτηση των προτύπων διαχείρισης ποιότητας, οι έμπειροι επαγγελματίες υγείας, η τεχνολογία αιχμής, ο άψογος ξενοδοχειακός εξοπλισμός σε συνδυασμό με τη διακεκριμένη λειτουργία του Κέντρου Διεθνών Ασθενών καθιστούν πάντα τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών «ένα βήμα μπροστά» στον ιατρικό τουρισμό.

2018: Πρώτος στην Ευρώπη με πιστοποίηση GHA ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Το ΙΔΘ, σε αναγνώριση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών του και πληρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, έλαβε, πρώτο στην Ελλάδα και δεύτερο στην Ευρώπη πιστοποίηση, διάρκειας τριών ετών, από το Διεθνή Οργανισμό Global Healthcare Accreditation (GHA), για την αριστεία του στην παροχή υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού το Μάιο του 2018.

Η Global Healthcare Accreditation είναι ένας ανεξάρτητος φορέας διαπίστευσης, μετεξέλιξη του γνωστού Medical Tourism Association, που πιστοποιεί τον πάροχο υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού για την εφαρμογή των βέλτιστων δυνατών πρακτικών προς όφελος των διεθνών ασθενών και αποτελεί την κορυφαία διάκριση για τον κλάδο των υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. Στόχος είναι η διασφάλιση συγκεκριμένων διαδικασιών παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους διεθνείς ασθενείς και η ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας τους καθόλη τη διάρκεια του ταξιδίου τους, για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση διέπεται από αυστηρές διαδικασίες ελέγχου για το συμμετέχοντα οργανισμό, όπου αξιολογούνται η συμμόρφωση των δεξιοτήτων, που εξασφαλίζουν όχι μόνο την επιμέρους παροχή υπηρεσιών υγείας στον διεθνή ασθενή, αλλά κυρίως, τη διασφάλιση παροχής ασθενοκεντρικών και στοχευμένων υπηρεσιών υγείας με ολοκληρωμένη και ολιστική προσέγγιση για την πρόληψη, την προαγωγή και την αποκατάσταση της υγείας των διεθνών ασθενών, τη διαγνωστική και κλινική διαχείρισή τους καθώς και τη συνεχιζόμενη παρακολούθηση των διεθνών περιστατικών και μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η ΓΑΙΑ Μαιευτική-Γυναικολογική, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών καθώς και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, σε αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών τους και πληρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις έχουν περιληφθεί στις λίστες "Best Hospitals Worldwide" 2014, 2015 και "Preferred Partner Hospital" το 2016, 2017, 2018 του Διπλωματικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (Diplomatic Council).

To όραμα του ΔΣ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Όπως όλοι γνωρίζετε, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική βρίσκονται, πλέον, σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» αλλαγών και λήψης σημαντικών αποφάσεων: στην κατεύθυνση του να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις μετασχηματισμού και εξέλιξης στην υγειονομική περίθαλψη, που επιτάσσουν την προσφορά υψηλού επιπέδου και “value for money” υπηρεσιών υγείας από κέντρα αριστείας. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι έτοιμος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία μετασχηματισμού του κλάδου. Σας προσκαλούμε να παρακολουθείτε στενά τις εξελίξεις σε αυτό το μέρος του κόσμου, μιας και ο Όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τη συντεταγμένη πορεία του για να «ταράξει τα νερά» στον Ευρωπαϊκό χώρο της Υγείας».

Για περισσότερα: http://www.amli2018.com/ 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.