Aμυγδαλωτά με σοκολάτα!
Mια συνταγή της Σοφίας Ψάλτη
Υλικά για 90 - 100 κομμάτια
- 1 κιλό αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα
- 1 κουβερτούρα των 125 γρ.
- 6 φρυγανιές τριμμένες
- 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι ανθόνερο
- 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για το ζαχάρωμα
Εκτέλεση:
Bάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα να λιώσει. Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε την αμυγδαλόψιχα, τη βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη και τις φρυγανιές. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ανθόνερο σιγά σιγά ώστε να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι μείγμα, το πλάθουμε με το χέρι μας και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (στρογγυλό ή κυλινδρικό). Tο περνάμε από τη ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθεί τελείως, και μετά το ξαναπερνάμε άλλες δύο φορές.
Σχετικά άρθρα:
Η Τήνος και τα ευλογημένα καλάθια της στο Βώλακα
Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο