Μια παραδοσιακή συνταγή για νόστιμους καρυδοκουραμπιεδες του ζαχαροπλαστείου «Αρκαδικόν» που βρίσκεται στη Στεμνίτσα Αρκαδίας.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό καρύδι (χοντροκομμένο)
- 7 αβγά
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι κανελόζουμο
- 1 φλιτζάνι ανθόνερο
- 1 σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στη συνέχεια, αφού χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα στους κρόκους, το ανθόνερο, το σιμιγδάλι και τέλος το καρύδι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα δευτερόλεπτο, ώσπου να πήξει το μείγμα και να πλάθεται στο χέρι. Αν δεν μας πήξει καλά, προσθέτουμε λίγο ακόμη καρύδι. Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους βάζουμε, σε σειρά, σε καλά λαδωμένο ταψί. Τους φουρνίζουμε και τους βγάζουμε σε λίγη ώρα, μιας και ψήνονται αμέσως. Αφού κρυώσουν, έχουμε λιώσει σοκολάτα μέσα σε καυτό ζωμό κανέλας (ξύλο κανέλας σε νερό βραστό) και λίγο ανθόνερο. Καταβρέχουμε τους καρυδοκουραμπιέδες, τους στεγνώνουμε λίγο μ’ ένα πανί και τους περνάμε από τη ζάχαρη άχνη.
Καλή Όρεξη!
Διαβάστε το άρθρο της Ιωάννας Παραβάλου για την πανέμορφη Στεμνίτσα εδώ: