Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Το Ρεμούτσικο, ένα ταξίδι στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Διαμορφωση
  • -2 -1 Μεσαιο +1 +2
  • Αρχικη Helvetica Segoe Georgia Times

Όταν μιλάμε για παράδοση και τον εναλλακτικό τουρισμό δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε το ελληνικό παραδοσιακό καλό φαγητό!

Έτσι με κλειστά μάτια, αλλά με όλες τις άλλες αισθήσεις ενεργοποιημένες και ιδιαίτερα τη γεύση, σας παρουσιάζουμε και σας προτείνουμε "Το Ρεμούτσικο", μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα από το 1982 στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία και όχι μόνο!

Είναι ιδιαίτερα γνωστό για το ποιοτικό ελληνικό κρέας που χρησιμοποιεί και τους χειροποίητους μεζέδες του. Έχει βραβευτεί ως "Το καλύτερο παϊδάκι γάλακτος της Αθήνας" για το 2016 από τους αναγνώστες του οδηγού "Αθηνόραμα" και το 2017 αναγνωρίστηκε από το την γαστρονομική ιστοσελίδα "estatorio.gr" ως "Η καλύτερη Ελληνική Ταβέρνα" στην κατηγορία "Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα".

Η ιστορία του Ρεμούτσικου ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν ο Κώστας Δήμας αποφάσισε να μετατρέψει το κελάρι και το στάβλο του παππού του σε ένα στέκι για φίλους. Η αγάπη και το μεράκι του για το καλό φαγητό αναβάθμισε το συνοικιακό στέκι σε ένα όμορφο κουτούκι που συνέχισε να διατηρεί το φιλικό και ζεστό χαρακτήρα του. Με το πέρασμα των χρόνων, το κουτούκι πέρασε στα χέρια των δύο γιων του, Ηλία και Παναγιώτη, οι οποίοι συνέβαλλαν με το ήθος, την επιμονή τους στο ποιοτικό φαγητό και τις γνώσεις τους να αναδειχθεί σε μία από τις δημοφιλείς παραδοσιακές ταβέρνες της Αττικής. 

Η ονομασία "Ρεμούτσικο" προέρχεται από την αργκό λέξη "Ρεμούλα", που σημαίνει τράκα, τσάμπα... (δεν υπάρχει στο λεξικό). Την λέξη αυτή, χρησιμοποιούσε ο παππούς όταν πήγαινε σε φιλικές εκδηλώσεις, γλέντια κ.λπ. Επειδή πέθανε νωρίς ο παππούς, ο γιος του Κώστας ονόμασε την ταβέρνα "Ρεμούτσικο" για τον τιμήσει.  

Το Ρεμούτσικο είναι ιδανικό μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου! Το χειμώνα σε ταξιδεύει σε κάποιο παραδοσιακό ορεινό χωριό της Ελλάδας , ενώ το καλοκαίρι θυμίζει κάτι από νησί με την υπέροχη καταπράσινη αυλή του. 

Η συντροφιά των δύο τζακιών σε συνδυασμό με τη παραδοσιακή διακόσμηση και την οικογενειακή ατμόσφαιρα, ταξιδεύει τους φίλους-επισκέπτες του Ρεμούτσικου σε παλιά, ωραία χρόνια...

Μετά από πολλές επισκέψεις μας στην Ταβέρνα Ρεμούτσικο, εκτός από τα παϊδάκια προβατίνας που είναι λουκούμι και οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε (δεν τα βρίσκεις και εύκολα στην Αθήνα!), προτείνουμε το κοντοσούβλι του Ηλία και το Γεμιστό Μπιφτέκι του Παναγιώτη, τα χειροποίητα παστουρμαδοπιτάκια, αλλά και την μελιτζάνα φούρνου με βιολογική ντομάτα και φέτα Δελφών.

Το διάλειμμα της εβδομάδας: Τις Τετάρτες στο Ρεμούτσικο, έκτος από το απίστευτο φαγητό που πάντα μας χορταίνει και την καταπληκτική εξυπηρέτηση, οι βραδιές συνοδεύονται με ζωντανή ελληνική έντεχνη μουσική!


Φεύγοντας από το Ρεμούτσικο είμαστε χορτάτοι από ποιοτικό φαγητό, καλή παρέα και με την υπόσχεση ότι θα ξαναπάμε σύντομα... Εσείς ακόμα το σκέφτεστε; 

Ταβέρνα "Το Ρεμούτσικο"
Διεύθυνση: Αγ. Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος. 17341, Αθήνα

Τ:+30 210 970 4515
FB: Το Ρεμούτσικο