Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

14-21 Ιουλίου - Τo Φεστιβάλ Βοβούσας επιστρέφει!

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η φύση μας καλεί να την εξερευνήσουμε!

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η φύση μας καλεί να την εξερευνήσουμε!

Χτισμένη στην κοιλάδα του Αώου, η Βοβούσα είναι ένα ιστορικό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, που αριθμεί περί τους 70 κατοίκους. Η Βοβούσα ή Μπαϊάσσα (στα Βλαχικά) βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, γειτνιάζει με τη περίφημη Βάλια Κάλντα και είναι στις παρυφές περιοχών NATURA 2000.
Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. Το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία.

Το Φεστιβάλ

Το φετινό αφιέρωμα του Φεστιβάλ Βοβούσας πραγματεύεται την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία, μια πρακτική που απαντάται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα φιλοξενηθεί η ομαδική έκθεση φωτογραφίας "On the Move". Επαγγελματίες φωτογράφοι από έξι διαφορετικές χώρες ακολουθούν τους κτηνοτρόφους στην καθημερινότητά τους, φωτογραφίζουν τα περάσματα που διασχίζουν και τις δυσκολίες που συναντούν. Σε συνδιοργάνωση με το Mediterranean Institute for Nature and Anthropos.

Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο και την αειφόρο ανάπτυξη, χωρίς να λείπουν οι εκθέσεις φωτογραφίας, ο κινηματογράφος, η μουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια. Η Βωβούσα δεν είναι μόνο πολιτισμός, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός, για εκείνους που επιλέγουν τα βουνά και τα ποτάμια μακριά από τις πολύβουες παραλίες.

Πέρα από εκθέσεις και προβολές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, ομιλίες, και πολλά ακόμη που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε! 

Καλοκαιρινά φεστιβάλ γίνονται παντού στην Ελλάδα, ορεινό όμως μόνο ένα! Μήπως ήρθε ο καιρός να πάρετε κι εσείς τα ελληνικά βουνά προσωπικά;

Υποδεχόμαστε λοιπόν μικροί και μεγάλοι το μεσοκαλόκαιρο με δραστηριότητες αφιερωμένες στο περιβάλλον που θα ικανοποιήσουν κάθε ηλικία! Μπορείτε να επιλέξετε το κυνήγι τρούφας, ορειβασία στην κορυφή Αβγό ή διάσχιση της περίφημης Βάλια Κάλντα. Αν τώρα θέλετε απλά να χαλαρώσετε κάτω από μία καρυδιά δίπλα στον Αώο, κανένα πρόβλημα κι αυτό... σωστό!

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ: https://vovousafestival.gr/programma/ 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.