Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

22 Ιουνίου - Olympic Day Run 2018

Ο 1ος αγώνας δρόμου για την Ολυμπιακή Ημέρα! 

Ο 1ος αγώνας δρόμου για την Ολυμπιακή Ημέρα! 

Το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ πρωτοστατούν στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας!
Το μοναδικό Ολυμπιακό μουσείο της χώρας, με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους του Παγκόσμιου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων (I.O.C., 2006) σχεδιάζει μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας, αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, που αναμένεται να εντάξουν δυναμικά την Ελλάδα, στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, ώρα 20.00 γίνεται η εκκίνηση του 1ου “Olympic Day Run” στη χώρα!

Η γιορτή ξεκινά στις 18.00 στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia με τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών μας και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, δίνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στην κύρια δράση της ημέρας, τον πρώτο αγώνα δρόμου της χώρας για την Ολυμπιακή Ημέρα!

Ακολουθώντας τους ρυθμούς του ''Move, Learn, Discover'', του μότο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ενεργοποίηση των τοπικών κοινοτήτων να συμμετέχουν στον εορτασμό της ημέρας, θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 5χλμ. που θα ξεκινήσει από το Ολυμπιακό Mουσείο - Protergia και μέσα από μια υπέροχη διαδρομή ανάδειξης των συμβόλων της πόλης (Λευκός Πύργος, νέα παραλία, κ.ά.) θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου στις 21.00 θα ολοκληρωθεί ο εορτασμός με την Τελετή Βράβευσης Ολυμπιονικών και επίτιμων μελών της Ολυμπιακής οικογένειας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει, με Ολυμπιακής έμπνευσης, μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις γίνονται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ένωσης Συμμετασχόντων Αθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, σύσσωμης της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας καθώς και των θεσμικών φορέων της πόλης.

Παράλληλα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της IOAPA. 

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών - Λήξη Εγγραφών 13 Ιουνίου 2018 

Δηλώστε συμμετοχή και λάβετε θέση!!!

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: www.olympicdayrun.gr & Τ: 2310 968531

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.