Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

19 Ιουνίου πάμε Πλανητάριο για ένα "ταξίδι"!

Λίγο πριν από το Θερινό Ηλιοστάσιο το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο μας προσκαλεί σε ταξίδι!

Λίγο πριν από το Θερινό Ηλιοστάσιο το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο μας προσκαλεί σε ταξίδι!

Στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου θα προβληθεί «To φάντασμα του Σύμπαντος: Το κυνήγι της σκοτεινής ύλης», μία εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση που επιχειρεί κάτι εξαιρετικά δύσκολο: να «οπτικοποιήσει» την σκοτεινή ύλη, που είναι αόρατη και έχει ανιχνευτεί μόνο από την βαρυτική της επίδραση.

Την παράσταση θα προλογίσει ο Δρ. Αντώνης Γεωργακάκης, κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα μόλις νυχτώσει, τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (καιρού επιτρέποντος), θα μας προσφέρουν ένα «ταξίδι» στον έναστρο νυκτερινό ουρανό και θα μας βοηθήσουν να παρατηρήσουμε τον Δία, τον Κρόνο, καθώς και διπλά συστήματα Αστέρων!

Την ημέρα αυτή στο Πλανητάριο θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές στις 19:00 και στις 20:00 με δωρεάν είσοδο. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:30 της ίδιας ημέρας μέχρι εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων. Κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Διατίθενται 240 δελτία για κάθε παράσταση. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και για ενήλικες.

Η παρατήρηση του Νυκτερινού Ουρανού θα πραγματοποιηθεί από 21:00-23:00 στον προαύλιο χώρο του Πλανηταρίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης ή δελτίο εισόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ
Τηλ: 2109469600 - Fax: 2109417372

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.