Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Φεστιβάλ Τόπος 2ήμερη - Γιορτή Προορισμού στα Γρεβενά

8 & 9 Αυγούστου -  Το 1ο φεστιβάλ προορισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα!

8 & 9 Αυγούστου -  Το 1ο φεστιβάλ προορισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα!

To Φεστιβάλ Τόπος, αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ προορισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα με σταθμό τα Γρεβενά. Στα πλαίσια του, φιλοξενεί τη διεθνή “περιπέτεια” πολιτισμού και αλληλεγγύης EUROP’RAID. Υποδέχεται και φιλοξενεί την 1η Διεθνή Διοργάνωση Διάσχισης της Ευρώπης από νέους ανθρώπους. Μια περιπέτεια πολιτισμού αλλά κυρίως αλληλεγγύης. 880 νέοι κάτω των 30 ετών διασχίζουν 10.000 χλμ με 300 ιστορικά πλέον Peugeot 205 και θα βρεθούν στα Γρεβενά, στις 8 Αυγούστου 2018 για μια μεγάλη γιορτή. Νέοι από τη Γαλλία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ισπανία, και την Ιταλία.

Εκεί θα σας περιμένουμε όλους σε μια τοπική γιορτή με Μουσική από την Ήπειρο έως την Κρήτη, τη Δυτική Μακεδονία έως τον Πόντο. Με την τοπική ορχήστρα χάλκινων του Τάκη Μπέτζιου, τον Κώστα Κυριτσάκη στην κρητική λύρα και τον Κώστα Θεπεφτίδη στην ποντιακή.

Χορό από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Γρεβενών και τον Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης, ΙΔΑΙΑ ΓΗ. Γαστρονομία με τοπικές λιχουδιές, Vegan Friendly μενού (και για όσους νηστεύουν!) Παράλληλα στο χώρο του Φεστιβάλ Τόπος θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας τοπίου του Θωμά Μπιζιούρα, και αστρομαρίνα με τηλεσκόπια των μελών του Συλλόγου Φίλων του Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα. Επιπρόσθετα διοργανώνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τόπος για πρώτη φορά Εργαστήρι Γρεβενιώτικης Λαϊκής Σοφίας και επίσης θα προβληθεί η ταινία “ο Μανάβης” του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου που αφορά την Πίνδο και τους ανθρώπους της. ΓΙΝΕ κομμάτι μιας ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΑΣ γιορτής, η οποία θα καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλης της ΕΛΛΑΔΑΣ και της ΕΥΡΩΠΗΣ, φέτος στα ΓΡΕΒΕΝΑ!

H Europ’Raid είναι η πρώτη επιδρομή-περιπέτεια οργανωμένης διάσχισης της Ευρώπης από νέους. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή περιοδεία με χαρακτήρα πολιτιστικό και αλληλεγγύης, 10.000 χιλιομέτρων σε 20 χώρες. Νέοι και νέες έως 30 χρονών ανακαλύπτουν εκ νέου την Ευρώπη ενώ εκτελούν δράσεις αλληλεγγύης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η Europ’Raid είναι ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός! Σε όλη την Ευρώπη, χιλιάδες χιλιόμετρα, μεταξύ Γαλλίας και Ρουμανίας, μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης. Η ανακάλυψη μιας κληρονομιάς, ενός πολιτισμού, μιας ιστορίας, ενός λαού. Η διαδρομή διασχίζει 20 χώρες, 10 πρωτεύουσες, 100 σημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και τους πιο όμορφους δρόμους της Ευρώπης με καταπληκτικά και ποικίλα τοπία.

Από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα, μέσα από τα βουνά των Καρπαθίων, το Ρήνο και το Δούναβη, από το Μέλανα Δρυμό στην αλβανική Ριβιέρα, έως την Ακρόπολη και τα Μετέωρα. Η Europ’Raid ξαναβρίσκει και ενώνει το φυσικό τοπίο, τις διάσημες πόλεις και τα ιστορικά αξιοθέατα στην Ευρώπη. Η Europ’Raid είναι επίσης συνώνυμο των συναντήσεων, ειδικά με τους τοπικούς πληθυσμούς κάθε χώρας που διασχίζουν και καλωσορίζουν τους συμμετέχοντες με την επιθυμία να μοιραστούν την κουλτούρα τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Πέρα από αυτή την πολιτιστική διάσταση, η Europ’Raid είναι επίσης μια δράση προς τους άλλους, μία δράση συνάντησης και αλληλεγγύης. Στο πνεύμα των μεγάλων περιπετειών, είναι η ένωση μεταξύ δράσης και αλληλεγγύης. Κάθε πλήρωμα 3 ατόμων είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά 100 κιλών σχολικού ή αθλητικού εξοπλισμού σε απομονωμένα σχολεία της Ανατολικής Ευρώπης. Το υλικό το φορτώνουν στο Peugeot 205 και το διανέμουν στα παιδιά κατά τη διάρκεια της περιπέτειας στις δράσεις της αλληλεγγύης.

Το Φεστιβάλ Τόπος είναι διήμερο και θα διεξαχθεί στα Γρεβενά στις 8 και 9 Αυγούστου 2018. Η είσοδος στο Φεστιβάλ Τόπος και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ανακαλύψτε την γρεβενιώτικη φιλοξενία!

Περισσότερες πληροφορίες:

https://toposfestival.gr 

  

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.