Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Βοήθησε τις τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες!

Σεμινάριο για Εθελοντές Διασώστες Θαλασσίων Χελωνών - Τρίτη 2 Οκτωβρίου! 

Σεμινάριο για Εθελοντές Διασώστες Θαλασσίων Χελωνών - Τρίτη 2 Οκτωβρίου! 

Το 2017 καταγράφηκαν 72 τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που μεταφέρθηκαν μέσω του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος, στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για περίθαλψη και πάνω από 600 που βρέθηκαν νεκρές στις ελληνικές παραλίες.

Για να ενισχυθεί το έργο του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, διοργανώνονται, κάθε χρόνο, σεμινάρια εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών στα οποία μπορούν να συμμετέχουν λιμενικοί, οργανώσεις επαγγελματιών και ερασιτεχνών Αλιέων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αλλά και λοιπές ομάδες όπως φίλοι της θάλασσας και της άγριας ζωής της.

Ο κύκλος των σεμιναρίων για το 2018 θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση δράσεων πεδίου για Προστασία, Περίθαλψη και Επανένταξη Θαλασσίων Χελωνών». Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις», στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος», στο μέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», Yπο-μέτρο Β: Δράσεις προστασίας, περίθαλψης και επανένταξης στο φυσικό περιβάλλον ειδών άγριας ζωής. «Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο»

Στα πλαίσια του κύκλου των σεμιναρίων, θα πραγματοποιηθεί, στις 2 Οκτωβρίου 2018, Σεμινάριο σε αίθουσα του Δημαρχείου Κυλλήνης (μεταξύ 11:30 και 14:30, μέγιστη διάρκεια 3 ώρες) ανοιχτό για τους πολίτες που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε να ενημερωθεί άμεσα το κοινό και οι προαναφερθέντες ομάδες της Κυλλήνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

1. Καλωσόρισμα, παρουσίαση του ΑΡΧΕΛΩΝ και της 33χρονης δράσης του (20 λεπτά).
2. Παρουσίαση ταινίας για τις Θαλάσσιες Χελώνες (10 λεπτά).
3. Η βιολογία των θαλασσίων Χελωνών (20 λεπτά).
4. Διάλειμμα/καφές (15 λεπτά).
5. Διαδικασίες/πρωτόκολλα διάσωσης & Τεχνικές διαχείρισης-ανύψωσης του ζώου και Πρώτες Βοήθειες (50 λεπτά).
6. Ενημερωτικές ερωτήσεις/απαντήσεις (15-30 λεπτά).
7. Λήξη σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν Μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Διάσωσης και θα λάβουν σχετικό υλικό.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευχαριστεί θερμά το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, καθώς και τον Δήμο Κυλλήνης για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση του σεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προγράμματος Πελοποννήσου, Γιάννη Χαλκιά στο τηλέφωνο 6932285817.

-Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα και δράσεις για την προστασία, διαχείριση και ανάδειξη των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, συνδυάζοντας το επιστημονικό έργο με την εθελοντική προσφορά και επιδιώκοντας με την  ενημέρωση και εκπαίδευση να  ενεργοποιήσει την κοινωνία για ένα καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ΑΡΧΕΛΩΝ: http://www.archelon.gr 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.