Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Φαίδρος: ένας διάλογος για το Ωραίο και τον Έρωτα

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο!

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο!

Στο πλαίσιο των συνοδευτικών εκδηλώσεων της νέας περιοδικής του έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνδιοργανώνει με το 2ο Athens Multimation 2018 την εκδήλωση «Φαίδρος: ένας διάλογος για το Ωραίο και τον Έρωτα».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη:

α) Θεματική περιήγηση στην περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» από αρχαιολόγο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η νέα περιοδική έκθεση προσφέρει μια πολυποίκιλη και διαχρονική αισθητηριακή εμπειρία στον κόσμο του Κάλλους, η ιδεατή μορφή του οποίου αναδεικνύεται στον πλατωνικό Φαίδρο ως κυρίαρχη επιδίωξη της ψυχής προκειμένου να πραγματώσει τον εαυτό της.

Ώρα δράσης: 16:30-17:45

β) Ανάγνωση του Πλατωνικού Φαίδρου στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ανάγνωση αποσπασμάτων από τη Ρούλα Πατεράκη στον ρόλο του Σωκράτη και τον Ιωάννη Μελισσανίδη στον ρόλο του Φαίδρου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ευρύκλειας Σωφρονιάδου και μουσική παρέμβαση με αρχαία λύρα από τον Νίκο Ξανθούλη. Η μετάφραση είναι του Νίκου Σκουτερόπουλου.

Ώρα δράσης: 18:00-19:00

Η είσοδος και στις δύο δράσεις είναι ελεύθερη, ενώ σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η παράσταση θα αναβληθεί.
Για τη συμμετοχή στη θεματική περιήγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 213214 4800/ -4866/ -4893 λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων από την Παρασκευή 5/10.  

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, Αθήνα 10682
Τηλ: 213214 4800/ -4866/ -4893

Ώρες λειτουργίας (έως 31/10):

Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.namuseum.gr
Facebook: www.facebook.com/namuseum/

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και τους συντελεστές της: https://athensmultimation.eu/2018/gr/events/7/

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, στο οποίο εντάσσεται και η ανάγνωση αποσπασμάτων του Φαίδρου, υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Φωτογραφία: Λεπτομέρεια από την επιτύμβια στήλη της Αίγινας/Σαλαμίνας, 430-420 π.Χ. (© ΥΠΠΟΑ/Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/ΤΑΠ).

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.