Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2019 στο Αρκολοχώρι

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στο Αρκαλοχώρι Κρήτης όλοι θα τρέχουν!

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στο Αρκαλοχώρι Κρήτης όλοι θα τρέχουν!

Ο Σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ διοργανώνει στις 6 Οκτωβρίου 2019 για πέμπτη χρονιά τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης (21χλμ) και για έκτη χρονιά τους παράλληλους αγώνες δρόμου 5χλμ - 10χλμ - 1000 - μέτρων-και 200μέτρων ΑμεΑ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. 

Η ιστορία του Ημιμαραθώνιου Κρήτης

Τον Ιανουάριο του 2015, 42 ιδρυτικά μέλη συνέστησαν​ τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΓΕΙΑΣ με διακριτικό τίτλο ΑΘΛΗ.Σ.Υ. (www.athlisy.com). Πρόκειται για μια παρέα νέων ανθρώπων, που με την βοήθεια των εθελοντών προσπαθούν να κάνουν το κοινό τους όραμα πραγματικότητα!

Όπως λένε και οι ίδιοι: "Για την διοργάνωση ενός μεγάλου αγώνα δεν χρειάζονται πάντα μεγάλες εταιρείες διοργάνωσης και μεγάλα μπάτζετ. Αρκούν το μεράκι και η αγάπη για τον αθλητισμό απλών ανθρώπων που εργάζονται εθελοντικά για μήνες πριν την εκκίνηση του αγώνα."

Σκοπός των αγώνων είναι να προβληθεί πόσο σημαντική είναι η άσκηση για την υγεία μας. Το τρέξιμο και το περπάτημα είναι η πιο εύκολη άσκηση καθώς είναι οι πιο φυσικές κινήσεις του ανθρώπου.

5ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης ( 21,1 χλμ) και παράλληλοι αγώνες (5χλμ & 10χλμ, 1000 & 200 μέτρα ΑμεΑ)

Αναλυτικά:

Τόπος διεξαγωγής: Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης
Εκκίνηση - Τερματισμός: Δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου
Ημερομηνία: Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019
Ώρες εκκίνησης:

  • 10 Χιλιόμετρα : 08:50
  • Ημιμαραθώνιος : 09:10
  • 1000 μέτρα : 09:15
  • 5 χιλιόμετρα 12:00
  • ΑμεΑ : 12:30

Ώρα προσέλευσης:
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

Μέγιστη διάρκεια αγώνα:

10χμ.: 1 ώρα και 15 λεπτά

5χμ.: 1 ώρα και 5 λεπτά

Ημιμαραθώνιος: 2 ώρες 50 λεπτά

1000 μέτρα: Χωρίς όριο

Διαδρομή:
Ημιμαραθώνιος δείτε εδώ
10 και 5 χιλιόμετρα δείτε εδώ

Όριο συμμετοχών: για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων γι αυτό φροντίστε να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα. Στους προηγούμενους αγώνες οι εγγραφές έκλεισαν αρκετές ημέρες πριν με αποτέλεσμα αρκετοί αθλητές που δεν είχαν εγγραφεί εγκαίρως να μην λάβουν μέρος.

Ημιμαραθωνιος: 1100 δρομείς
10 χιλιόμετρα: 600 δρομείς
5 χιλιόμετρα Βασικό πακέτο: 1300 δρομείς και πεζοπόροι
5 χιλιόμετρα Πλήρες πακέτο: 900 δρομείς και πεζοπόροι
1 χιλιόμετρο :100 Μαθητές

Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχής: Η παράδοση των πακέτων συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου 11:00-18:00 και από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου την ίδια ημέρα 20:00-21:00

Πακέτα συμμετοχής:
​Παρά το γεγονός ότι τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων έχουν αυξηθεί, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να κρατήσει χαμηλά τις τιμές και να δημιουργήσει ένα νέο πακέτο (βασικό πακέτο) με πολύ χαμηλό κόστος για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.
​Παράλληλα ενισχύει το πλήρες πακέτο που είναι από τα πιό πλούσια σε Ελληνικό αγώνα!

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 5 Χιλιομέτρων
5 ευρώ εως Παρασκευή 23 Αυγούστου
6 Ευρώ από Σάββατο 24 Αυγούστου

ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ: 5 & 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
11 ευρώ εως Παρασκευή 23 Αυγούστου
12 Ευρώ από Σάββατο 24 Αυγούστου​

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
13 ευρώ εως Παρασκευή 23 Αυγούστου
15 Ευρώ από Σάββατο 24 Αυγούστου

Όσοι εγγραφούν μέχρι Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου θα έχουν γραμμένο στον αριθμό συμμετοχής το όνομα τους. (δεν ισχύει για τον αγώνα 1000 μέτρων)

Τρόποι Εγγραφής:

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους:

​1. Με online εγγραφή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.CreteHalfMarathon.com (από τελος Ιουνίου 2019)

Μετά την πληρωμή δεν χρειάζεται να αποστείλετε το αποδεικτικό. Θα λάβετε email επιβεβαίωσης στις επόμενες 5 ημέρες για την εγγραφή σας.

2. Σε φυσικά καταστήματα (από 2 Σεπτεμβρίου 2019):

COSMOSPORT
Περιστέρι Εθν. Αντιστάσεως 57
Αγ. Παρασκευή Λ. Μεσογείων 433
Ηράκλειο, 1821 17
Χανιά, Σκαλίδη 37
Αγ. Νικόλαος, Ρ. Κουνδούρου 24-26
Ιεράπετρα, Μελ. Μεταξάκη 15

ENTRO
Ελευθερίου Βενιζέλου 89, Αρκαλοχώρι

RUBINI LINGERIE
Ελευθερίου Βενιζέλου 116. Αρκαλοχώρι

Δικαίωμα συμμετοχής:

  • Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές αθλούμενοι και περιπατητές ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης. Το όριο τον 5 χιλιομέτρων είναι 1 ώρα και 5 λεπτά, χρόνος που μπορεί να γίνει και με αργό περπάτημα.
  • Στο Ημιμαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στα 10 χιλιόμετρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και στα 5 χιλιόμετρα όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος την ηλικίας τους.
  • Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

Χρονομέτρηση:

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική με την χρήση chip που θα δοθούν λίγες ημέρες πριν τον αγώνα μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής . Εκτός την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν αρκετά σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
Ισχύουν οι κανονισμοί ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες δρόμου. Τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

Τα αποτελέσματα θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και όποιος τερματίσει θα μπορεί να δει το χρόνο του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης την ίδια στιγμή. Ενστάσεις θα γίνονται δεκτές εως Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ημέρα που θα αναρτηθούν και τα τελικά αποτελέσματα.

Προσοχή: Η απονομή των επάθλων στην γενική κατηγορία και στις ηλικιακές κατηγορίες θα γίνει βάση του μικτού χρόνου και όχι του καθαρού. Γιαυτό το λόγω παρακαλούμε όσους στοχεύουν σε διάκριση να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά την εκκίνηση των αγώνων.

Ιατρική εξέταση: Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου .οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Ιατρική κάλυψη: Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν εθελοντές ιατροί ,εθελοντές του Ερυθρού σταυρού. Επίσης θα υπάρχουν ασθενοφόρα στην διαδρομή των αγώνων.

Χρηματικά Έπαθλα:
Αναγνωρίζοντας την δυσκολία των καιρών, αλλά και εκτιμώντας την προσπάθεια των αθλητών μεγάλων αποστάσεων που προετοιμάζονται χωρίς τις οικονομικές απολαβές αθλητών άλλων αγωνισμάτων, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε και φέτος να εντάξει χρηματικό έπαθλο για τους 3 πρώτους άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας του Ημιμαραθωνίου (21χλμ). 

Στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης του Ημιμαραθωνίου (21 χιλιομέτρων) θα δοθούν τα παρακάτω έπαθλα:


​​​
Ώρα έναρξης απονομών: 13:10 μμ
Θα απονεμηθούν χειροποίητα έπαθλα στους πρώτους και μετάλλια στον δεύτερο και τον τρίτο των παρακάτω κατηγοριών.

 

Μετά το τέλος των βραβεύσεων θα γίνει κλήρωση αθλητικού εξοπλισμού και θα συμμετέχουν όλοι με την προϋπόθεση να είναι παρόντες τη στιγμή της κλήρωσης.

Parking: Σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την εκκίνηση/τερματισμό υπάρχει αρκετό parking για να εξυπηρετήσει όλους τους συμμετέχοντες.

Επικοινωνία και ενημερώσεις: Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα του αγώνα www.cretehalfmarathon.com.  

Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση βροχής ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ο αγώνας θα αναβληθεί και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία από τους διοργανωτές. Η δήλωση συμμετοχής σας θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα το τίμημα της συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

Φύλαξη προσωπικών ειδών:
κοντά στην Εκκίνησης/Τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσετε σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα 

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 6945320483

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.