Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Μορφές στη σκιά του χρόνου στο Μουσείο Τσιτσάνη

Μια πρωτοποριακή έκθεση φωτογραφίας στο χώρο του πρώην διοικητηρίου των φυλακών Τρικάλων.

Μια πρωτοποριακή έκθεση φωτογραφίας στο χώρο του πρώην διοικητηρίου των φυλακών Τρικάλων.

Νέα πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων! Το ισόγειο του διοικητηρίου των παλιών φυλακών, που στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες του μουσείου Τσιτσάνη, από το βράδυ του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017 υποδέχεται καλλιτέχνες. Άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύ κοινό, με την έκθεση φωτογραφίας "Μορφές στη σκιά του χρόνου", που επιμελήθηκε η κ. Στεφανία Θάνου. Και οι τρικαλινοί έσπευσαν να δουν από κοντά τον χώρο, με τις έξοχες αναπαραστάσεις των μορφών που "αιχμαλώτισαν" οι 17 φωτογράφοι που μετείχαν στην έκθεση. Με εγκαταστάσεις ήχου, φωτός, αντικειμένων, αξιοποίηση υπαρχόντων αντικειμένων και ισομερή καταμερισμό των έργων στις διαθέσιμες αίθουσες, ο χώρος αναδεικνύει τη δυνατότητα πρόσθετης αξιοποίησης του συγκροτήματος των παλιών φυλακών.
Την ίδια ώρα, το μουσείο Τσιτσάνη ετοιμάζεται να υποδεχθεί έκθεση κόμικ, έχοντας ήδη αποχαιρετήσει την εμβληματική έκθεση εικαστικών – ζωγραφικής "rebetika".
 Έτσι, ολόκληρος ο χώρος αποκτά ουσιαστική σημασία για νέους καλλιτέχνες όλων των μορφών τέχνης, που μπορούν να δράσουν δημιουργικά, συνενώνοντας δυνάμεις στην πόλη των Τρικάλων.

Για την έκθεση η κ. Θάνου γράφει: "Η σκιά, το φως και οι αντανακλάσεις του, ως βασικός πυρήνας μορφών και εικόνων που καθημερινά προσπερνάμε ή συνειδητά στεκόμαστε για να παρατηρήσουμε, γίνονται αφορμή για σκιαγράφηση του χρόνου που αφήνει σημάδια, μα και συνάμα στέκει συνοδοιπόρος στα επερχόμενα. Με εφαλτήριο όλα τα παραπάνω η έκθεση "Μορφές στη σκιά του χρόνου" αντιπαραβάλλει την αντικειμενική παρατηρητικότητα με την υποκειμενική ματιά που παρουσιάζεται μέσα από τα φωτογραφικά έργα".


Στην έκθεση μετέχουν οι: Ειρήνη Γελαδάρη, Στέφανος Γώγος, Στεφανία Θάνου, Γιάννα Θωμά, Ελίνα Καλογιάννη, Βασίλης Κυριακούλης, Αίγλη Μεγαρχιώτη, Βασιλένα Μητσιάδη, Εύη Μπλατζώνη, Μαρία Νικητοπούλου, Δημήτρης Νταγιαμάς, Σοφία Παπαστεργίου, Στέργιος Σπυρόπουλος, Κώστας Τέγος, Εμμανουήλ Τρικαλινός, Γιάννης Φλούλης, Θάνος Φλούλης.


Επιμέλεια έκθεσης: Στεφανία Θάνου


Υπό την αιγίδα του Κέντρου Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη

Διάρκεια: 16.12.2017 - 14.01.2018


Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή | 10:00 – 15:00 | 18:30 – 21:00


Χώρος: Πρώην διοικητήριο παλαιών φυλακών Τρικάλων


Παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο:

-Dj set 21.12.2017 21:00
 engine•ear (Konstantinos Magoufis) & Thomey Bors

 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.