Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Χειμερινή πεζοπορία στη Βασιλίτσα με την Compass Adventures!

Το έντονο φως απο μια σπάνια πανσέληνο μας βρίσκει με χιονορακέτες!

Το έντονο φως απο μια σπάνια πανσέληνο μας βρίσκει με χιονορακέτες!

Θα είναι η πρώτη πανσέληνος του χρόνου και η μια από τις δύο που έχει ο Γενάρης! Χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλη φωτεινότητα που θα έχει που με την αντανάκλαση του χιονιού γίνεται μοναδική! Με το κρύο φεγγάρι οδηγό θα απολαύσουμε μοναδικά χειμερινά τοπία και η επιστροφή μας θα είναι στο Καταφύγιο της Βασιλίτσας V1850 με κέρασμα αρωματικό ζεστό κρασί (Glühwein).

Ώρα συνάντησης: 20.00, στο πάρκινκ Ελιμεία, μπροστά από το κεντρικό chalet!
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ/άτομο
Η τιμή περιλαμβάνει: Συνοδό βουνού, εξοπλισμό και Glühwein κέρασμα!
*Περιορισμένος αριθμός σε χιονορακέτες!

Πληροφορίες σχετικά με τις χιονορακέτες:

Oι χιονορακέτες είναι μια παλιά ανθρώπινη «πατέντα» και χρησιμοποιήθηκε πολύ κυρίως στις βόρειες χώρες (Σκανδιναβία, Αλπικές χώρες, ορεινά Βαλκάνια) αλλά και σε πάρα πολλές περιοχές της ορεινής Ελλάδας. Οι κατασκευές ποικίλουν, συνήθως ήταν από ξύλο κρανιάς ή άλλο ευκαμπτο χλωρό ξύλο, το οποίο σχημάτιζε ένα κύκλο. Μεσα σε αυτό το κύκλο δενόταν σκοινί σχηματίζοντας καρέ, τετράγωνα, με σχετικά πυκνή ύφανση. Φορώντας το στα πόδια, οι μετακινήσεις στα χιόνια γινόταν πιο εύκολα γιατί απλά δεν βουλιάζαν. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως από κυνηγούς στις περιοχές μας. Το όνομα χιονορακέτα το πήρε φυσικά από το σχήμα που μοιάζει με ρακέτα. Σήμερα βέβαια έχει γίνει μια αρκετά διάσημη δραστηριότητα στο εξωτερικό, επιτρέποντας απλούς χειμερινούς πεζοπόρους να απολαύσουν πεζοπορίες στο χιόνι, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικες δυσκολίες! Το έντονο φως απο μια σπάνια πανσέληνο μας βρίσκει με χιονορακέτες στα Αλπικά λιβάδια στην λίμνη της Βασιλίτσας!

Επικοινωνία: 6978845232 & www.compassadventures.gr

 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.