Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Τον Φεβρουάριο στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα Δράσεων Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Φεβρουάριος 2018!

Πρόγραμμα Δράσεων Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Φεβρουάριος 2018!

Ώρες δράσεων: 11.00- 13.00

Κυριακή 4-2-2018: «ΦΥΣΙΚΟΙ….ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ»

Τι είναι τα μίγματα και τα διαλύματα και που τα συναντώ; Γιατί να μάθω να τα αναγνωρίζω και να τα αξιοποιώ; Με απλές εφαρμογές και πειράματα θα αποσαφηνίσουμε τις φυσικές αυτές έννοιες, υπογραμμίζοντας την εφαρμογή που αυτές έχουν στην καθημερινότητα μας.

Κυριακή 11-2-2018: «ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ… ΑΛΛΙΩΣ»

Η κόκκινη κλωστή ξετυλίγεται από την ανέμη και μας αφηγείται παραμύθια τωρινά και αλλιώτικα, παραμύθια με νέους ήρωες και ρόλους. Σπουδαίες κλασικές ιστορίες του χτες μπλέκονται με νέες του σήμερα και παραλλάσσονται, αλλάζουν όψη, μορφή και εξέλιξη. Μπορείς να γίνεις και εσύ μέρος αυτής της δημιουργικής παρέας και να δεις τα παραμύθια... αλλιώς. Σε περιμένουμε!

Κυριακή 18-2-2018: «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ»

Όπως στο γαϊτανάκι μπλέκονται οι χρωματιστές κορδέλες με τους εύθυμους Μασκαράδες έτσι και στο Μουσείο μας η Αποκριά θα ντυθεί με χρώμα, κέφι και Χαρά. Ελάτε να διασκεδάσουμε παρέα και να ψυχαγωγηθούμε μέσα από διάφορες παιγνιώδεις και εικαστικές δραστηριότητες.

Κυριακή 25-2-2018: «Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Σήμερα μπορείς με ακρίβεια να γνωρίζεις τον χρόνο που κυλά, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα. Ο χρόνος όμως και η μέτρηση του δεν έχει αξία μόνο για σένα. Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος είχε εφεύρει διάφορους τρόπους και συστήματα για να μπορεί να οργανώσει την καθημερινότητα και τις ασχολίες του. Μαζί θα ανακαλύψουμε όλα τα αυτά τα μέσα ξεκινώντας από το ηλιακό ρολόι και καταλήγοντας στο μηχανικό.

www.paidikomouseio.gr 

 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.