Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Τον Απρίλιο στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα δράσεων Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης - Απρίλιος 2018

Πρόγραμμα δράσεων Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης - Απρίλιος 2018

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

Ώρα δράσεων: 11.00- 13.00

Κυριακή 1-4-2018: «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ»

Στις 2 Απριλίου, επέτειος γέννησης του Δανού συγγραφέα παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ο φιλοξενούμενος φορέας «Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης» σας προσκαλούν σε μια όμορφη εκδήλωση για το βιβλίο και το ποδήλατο. Ελάτε να μιλήσουμε για τα οφέλη τους, να γνωρίσουμε όμορφες ποδηλατικές βιβλιοθήκες και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα γι΄αυτή τη χαρούμενη γιορτή!
Επιπρόσθετα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν μεσα από τις αφηγήσεις όμορφων πασχαλινών ιστοριών, να ψυχαγωγηθούν μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες και δημιουργήσουν ευφάνταστες πασχαλινές κατασκευές.

Κυριακή 15-4-2018: «ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΟΛΟ ΝΟΤΕΣ»

Πρόγραμμα δημιουργικής γραφής με την χρήση μελοποιημένης ποίησης σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών
Υπάρχουν άνθρωποι που φύλαξαν χρόνια πολλά σκέψεις και ονειρικές εικόνες μέσα στα δικά τους ποίηματα. Ο ρυθμός όμως που περίκλυαν αυτά μέσα τους δεν μπορούσε να τα αφήσει να σιωπούν. Έτσι όμορφες λέξεις και εικόνες μπλέχτηκαν με ονειρικές μελωδίες που αφηγούνται ιστορίες. Οι μελωδικές αυτές αφηγήσεις θα αποτελέσουν για μας μια μαγική σχεδία που θα μας δείξει νέους τρόπους θέασης της δημιουργίας και της πραγματικότητας.

Κυριακή 22-4-2018: «ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ»

Αφιέρωμα στον ΣΤΗΒΕΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΧΟΚΙΝΓΚ τον ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. Μία απότομη έκρηξη μας δίνει ώθηση να υψωθούμε στον ουρανό με σκοπό την εξερεύνηση των ουράνιων σωμάτων του διαστήματος. Άραγε τι είναι ο γαλαξίας; Η αστερόσκονη; Οι μαύρες τρύπες; Πόσοι και ποιοι είναι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος; Αν θες και εσύ να δεις τον κόσμο που σε περιβάλλει με μια άλλη ματιά, έλα να καταταγείς στην ομάδα των διαπλανητικών αστρονόμων και στο κέντρο μελετών της το οποίο είναι το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 29-4-2018: «ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΪΤΗ»

Ο Γιάννης Γαϊτης είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους, γλύπτες και χαράκτες. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από το κοινωνικό τους πρόσιμο και είναι ικανά να προβληματίσουν, να συγκινήσουν και να εμπνεύσουν μικρούς και μεγάλους. Το εργαστήριο αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να δούμε με τα μάτια του ανατρεπτικού αυτού καλλιτέχνη την σύγχρονη καθημερινότητα και να πειραματιστούμε μιμούμενοι το έργο του με την χρήση ποικιλίας τεχνικών και εικαστικών υλικών.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.paidikomouseio.gr 

 

 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.