Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Εργαστήρι Γαστρονομίας: Παραδοσιακή - Βυζαντινή Κουζίνα

19 έως 29 Απριλίου ταξιδεύουμε στη Ρόδο για να μάθουμε τα πάντα για την Βυζαντινή Κουζίνα! 

19 έως 29 Απριλίου ταξιδεύουμε στη Ρόδο για να μάθουμε τα πάντα για την Βυζαντινή Κουζίνα! 

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου και της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας, με τη Συνεργασία του ΚΕΚ "Γ. Γεννηματάς" και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από ίδιους πόρους, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι για την τοπική, κυρίως, παραδοσιακή κουζίνα που οι ρίζες της ανάγονται στην εποχή του Βυζαντίου και όποιες επιρροές δέχτηκε στο πέρασμα των χρόνων.

Αρχικά θα γίνει μία θεωρητική παρουσίαση για τα υλικά, τις μεθόδους, τα σκεύη, τα συμπόσια αλλά και τις κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος καθώς δεν υπήρχε ενιαία βυζαντινή κουζίνα. Αντίθετα, αυτή αντανακλούσε το πολύμορφο εθνοτικό, φυλετικό και πολιτισμικό μωσαϊκό που συγκροτούσε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Στη συνέχεια ακολουθούν εργαστήρια που αφορούν την υλοποίηση συνταγών της εποχής αλλά και επίσκεψη σε χωριά, όπου γιαγιάδες θα μας παρουσιάσουν τον τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών συνταγών που οι ρίζες τους ανάγονται στο Βυζάντιο.  
Τέλος, η ομάδα θα εκπαιδευτεί στην αναπαράσταση οργάνωσης μεσαιωνικών-βυζαντινών συμποσίων και θα παρουσιάσει μία εργασία από όσα διδάχτηκε, στο πλαίσιο του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου. Σκοπός είναι η δημιουργία ομάδας μεσαιωνικής γαστρονομίας που θα συμμετέχει ενεργά στο μεσαιωνικό φεστιβάλ και θα εντρυφήσει στα μυστικά της ιστορικής κουζίνας.

Εκπαιδευτές: Σουζάνα Ιωακειμίδου - Διαιτολόγος / Διατροφολόγος Άννα Αχιολά - Οργάνωση Εκδηλώσεων Ζώσας Ιστορίας
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Τόπος Υλοποίησης: ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΙΝΙ
Έναρξη:  ΠΕΜΠΤΗ  19/4/2018  
Λήξη: ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4/2018
Ημέρες & Ώρες: Πέμπτη 19/4 - Σάββατο 21/4 & Πέμπτη 26/4 : 6:30-9:00   
Κυριακή 29/4/2018: Ημερήσια επίσκεψη στην Μονόλιθο 10:00-17:00 

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα συμπληρώστε την φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες, έως τις 18 Απριλίου: http://www.katartisi-pnai.gr/index.php/el/programmata-dodekanison/2-uncategorised/520-d18-a06-019  

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.