Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Παιδικό Μουσείο Αθήνας - Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 1-3 & 3 έως 12 χρόνων & τις οικογένειές τους τον Απρίλιο!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 1-3 & 3 έως 12 χρόνων & τις οικογένειές τους τον Απρίλιο!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-3 χρόνων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας τον Απρίλιο του 2018
 
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Κύριος σκοπός τους είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και οι θεματικές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 και 2-3 χρόνων είναι κοινές, αλλά προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ηλικίας και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες ως εξής:

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων
Σάββατο - Κυριακή: 10:00 – 10:50

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων
Σάββατο - Κυριακή: 11:10 – 12:00

Τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Σάββατο 21 Απριλίου 2018 : «Χτίζω και γκρεμίζω»
Ολημερίς το χτίζουμε, το βράδυ το γκρεμίζουμε. Παίζουμε με αντικείμενα, μεγέθη, υλικά, δημιουργούμε πύργους, τους γκρεμίζουμε και μαθαίνουμε να ισορροπούμε!

Κυριακή 22 Απριλίου 2018 : «Ρόδα παίρνω, ρόδα αφήνω»
Πόσα αντικείμενα με ρόδες κρύβονται στις συλλογές του Παιδικού Μουσείου; Τι δουλειά κάνει το καθένα; Πώς μπορούμε να τα κινήσουμε; Σέρνουμε, σπρώχνουμε οχήματα και ζωγραφίζουμε δρόμους για αυτά!

Σάββατο 28 Απριλίου 2018 : «Πολύχρωμες βούλες»
Πόσα χρώματα υπάρχουν; Ποια απ' αυτά μπορεί να έχει πάνω της μια πεταλούδα; Πόσες βούλες έχει μία πασχαλίτσα; Ανακαλύπτουμε τα χρώματα και αποτυπώνουμε πολύχρωμες βούλες!

Κυριακή 29 Απριλίου 2018 : «Χτίζω και γκρεμίζω»
Ολημερίς το χτίζουμε, το βράδυ το γκρεμίζουμε. Παίζουμε με αντικείμενα, μεγέθη, υλικά, δημιουργούμε πύργους, τους γκρεμίζουμε και μαθαίνουμε να ισορροπούμε!

H οικονομική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 10,00 € (για 1 ενήλικα και 1 παιδί) & 8,00 € για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας τον Απρίλιο του 2018

Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκθέματα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας με θεματική που συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018
13:15 – 14:00  «Μίλα μου για μήλα», για οικογένειες με παιδιά 3 έως 12 χρόνων
Πράσινα, κόκκινα, όλα μαζί, βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι στο ταψί. Λίγη κανέλλα και η μηλόπιτα… λαχταριστή!
12:15 – 13:00  «Και ένα, και δύο, μετράω τα πάντα!», για οικογένειες με παιδιά 3-6 χρόνων
Αριθμοί στο σώμα μας, αριθμοί στην οικογένειά μας, αριθμοί στο σπίτι, αριθμοί στο Παιδικό Μουσείο, αριθμοί… παντού! Μέχρι που μπορούμε να μετρήσουμε άραγε; In English, please!
11:15 – 12:00  «Παιχνίδια με το γάντι», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων
Πώς μπορούν παλιά αντικείμενα να πάρουν ζωή; Κάλτσες, κουμπιά, μαλλί, υφάσματα, κορδέλες ενώνουν τις δυνάμεις τους, παίρνουν μορφή και πρωτότυπες  γαντόκουκλες … γεννιούνται.
14:15 – 15:00  «Μια μέλισσα την άνοιξη», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων
Πώς φαντάζεστε τη ζωή σε ένα μελίσσι; Πώς περνούν οι μέλισσες την ημέρα τους; Η βασίλισσα; Οι εργάτριες; Οι κηφήνες; Τρυπώνουμε και ανακαλύπτουμε με τη βοήθεια μιας μέλισσας – ρομπότ τι συμβαίνει… στην κυψέλη!

Κυριακή 22 Απριλίου 2018
11:15 – 12:00 « Φυσικά … σοκολάτα», για οικογένειες με παιδιά 3 έως 12 χρόνων
Ποια σχέση έχει η σοκολάτα με τη φυσική; Λιώνουμε, ανακατεύουμε τη σοκολάτα, πειραματιζόμαστε με αυτή και άλλα υλικά και φτιάχνουμε ευφάνταστα και λαχταριστά σοκολατάκια.
12:15 – 13:00 «Σήμερα γιορτάζω!», για παιδιά 3-6 χρόνων
Πότε είναι η ονομαστική μας γιορτή; Πότε έχουμε γενέθλια; Τι άλλο μπορεί να γιορτάζουμε; Τι μας αρέσει να κάνουμε τις γιορτές; Τι τρώμε; Χρόνια μας πολλά!... In English, please!
13:15 – 14:00 «Χρωματο… μπερδέματα», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων
Μπερδεύουμε τα χρώματα, για να δημιουργήσουμε νέα, πειραματιζόμαστε με τις διαφορετικές αποχρώσεις των χρωμάτων, τα συνδυάζουμε μεταξύ τους και δημιουργούμε ένα δικό μας έργο!
14:15 – 15:00  «Αποτυπώνουμε την άνοιξη!», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων
Φύλλα, κουκουνάρια, κλαδιά και άλλα υλικά μεταμορφώνονται σε πινέλα και αφήνουν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στο πέρασμά τους… Και μετά; Φτιάχνουμε κολλάζ!

Σάββατο 28 Απριλίου 2018
11:15 – 12:00: «Μη με … γελούν τα μάτια μου;», για παιδιά 4-6 χρόνων
Μπορεί μια εικόνα να κινηθεί; Με ποιον τρόπο θα  καταφέρουμε να της αλλάξουμε θέση; Πειραματιζόμαστε με το σχέδιο και την κίνηση και δημιουργούμε το δικό μας θαυματοτρόπιο.
12:15 – 13:00 «Χρώματα και σχήματα!» για παιδιά 3 έως 6 χρόνων
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο; Τι χρώμα έχει; Τι σχήμα; Μαζεύουμε μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, μπανάνες και άλλα φρούτα! Ας τα μετρήσουμε, ας μάθουμε τα χρώματα και τα σχήματα …in English, please!
13:15 – 14:00 «Φτιάχνουμε γραμματογλυκίσματα;», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων
Ελάτε να συστηθούμε! Από ποιο γράμμα αρχίζει το όνομά μας; Τι μας θυμίζουν τα σχήματα των γραμμάτων; Πώς ακούγεται η… φωνή τους; Συνδέουμε το όνομά μας με τις συλλογές του μουσείου, γινόμαστε μάγειρες και μετατρέπουμε τα γράμματα σε μια γλυκιά γραμματοσειρά!
13:15 – 14:00 «Φυσώντας… μουσική», για οικογένειες με παιδιά 3 έως 6 χρόνων
Δυνατά, σιγά, γρήγορα, αργά, αντικείμενα πολλά παίζουν ρυθμικά. Με απλά υλικά κατασκευάζουμε πρωτότυπα μουσικά όργανα και με εργαλείο την αναπνοή μας παίζουμε τη δική μας πρωτότυπη μουσική.

Κυριακή 29 Απριλίου 2018
11:15 – 12:00 «Κέικ …στο ποτήρι», για οικογένειες με παιδιά 3 έως 12 χρόνων
Βούτυρο, κακάο, ζάχαρη, αλεύρι και αβγό ανακατεύονται και μεταμφιέζονται σε ένα κέικ να το …φας στο ποτήρι.
12:15 – 13:00 «Ανοιξιάτικα λουλούδια», για οικογένειες με παιδιά 3-6 χρόνων
Φτιάχνουμε με πολύχρωμα χαρτόνια, κορδέλες και φτερά ένα ανοιξιάτικο μπουκέτο ενώ παράλληλα ανακαλύπτουμε τα χρώματα… in English, please!
13.15 - 14.00 «Σβούρες», για παιδιά 4-6 χρόνων
Κινούμαστε, στροβιλιζόμαστε, ισορροπούμε ανακαλύπτοντας τη δύναμη της ώθησης, παίρνουμε … φόρα και κατασκευάζουμε τις δικές μας πρωτότυπες σβούρες.
14:15 – 15:00 «Κομικο-ιστορίες», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων
Σπλάς! Μπάγκ! Ντόινγκ! Τι ιστορίες κρύβονται πίσω από αυτούς τους ήχους; Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως σούπερ ήρωα; Ελάτε να εμπνευστούμε από τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρωτότυπες κομικο-περιπέτειες… καρέ-καρέ!

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00.
H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη.
Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.
O αριθμός συμμετοχών σε κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο της Αθήνας &  https://www.hcm.gr 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.