Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

6o Tsagarada Escape Festival-21 – 24 Ιουνίου 2018

Ένα τετραήμερο δράσης και διασκέδασης σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στο βουνό των Κενταύρων!

Ένα τετραήμερο δράσης και διασκέδασης σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στο βουνό των Κενταύρων!

Το Φεστιβάλ Τσαγκαράδας είναι μια στοχευμένη ενέργεια με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του εναλλακτικού τουρισμού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χερσονήσου σε συνδυασμό με την μαγευτική ακτογραμμή με τα ποικιλόμορφα πεδία και ενός ορεινού όγκου με πλούσια βλάστηση και βιοποικιλότητα, που ξεκινάει λίγα μέτρα πάνω από τις πανέμορφες παραλίες του Αιγαίου και του Παγασητικού, καθιστούν το Πήλιο ιδανικό πεδίο για ένα πλήθος δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη φύση.

Η διοργάνωση είναι ένα πολυσυλλεκτικό εγχείρημα, το οποίο βασίστηκε στη συνεργασία, τη συλλογικότητα και την συνδιαμόρφωση μεταξύ των μελών του Συλλόγου Τσαγκαράδας, των εκπαιδευτών που έχουν αναλάβει το σχεδιασμό και την εκτέλεση των δραστηριοτήτων, αθλητικών Συλλόγων όπως ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου και ο Ε.Ο.Σ. Αγχιάλου, εθελοντικών ομάδων και ιδιωτών οι οποίοι πλαισίωσαν τη διοργάνωση.

Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η συμμετοχή στις δραστηριότητες και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Διαρκεί τέσσερις μέρες και περιλαμβάνει ένα πλήθος δραστηριοτήτων όπως Κατάβαση φαραγγιών, Πεζοπορία, Ιππασία, Θαλάσσιο καγιάκ, SUP, Τοξοβολία, Flying fox, Αναρρίχηση, Rappel, Paintball, και Γιόγκα.

Επίσης, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων όπως θεματικά εργαστήρια (ανά χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί θεματικές όπως Χλωρίδα, βότανα και άγριες ορχιδέες του Πηλίου, Το Πήλιο στο πέρασμα του χρόνου, Ιππικός τουρισμός, Μονοπάτια του Πηλίου κ.α.), σεμινάρια Α' βοηθειών και Ναυαγοσωστικής, προβολές σχετικών ταινιών, θεματικές ομιλίες και συναυλίες ελληνικής και ξένης μουσικής. 

Live με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers.
Θεματική βραδιά: ''Τα μονοπάτια του Πηλίου – Προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης''.
Σεμινάρια Ναυαγοσωστικής και Α' Βοηθειών.

Τον τομέα της ασφάλειας της διοργάνωσης, τον έχουν αναλάβει με πλήρη επιχειρησιακό σχεδιασμό και κάλυψη δύο εθελοντικές οργανώσεις, η ΕΠΙΖΩ και η Life Guard Hellas με επιμερισμό της ευθύνης, στο ορεινό και θαλάσσιο τμήμα αντίστοιχα.

Lets go!
Lets Escape!

Περισσότερες πληροφορίες: Τsagarada Escape Festival / Φεστιβάλ Τσαγκαράδας & Tsagarada Escape Festival στο Πήλιο Μαγνησίας

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.