Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

«Παρατηρώντας τ’ αστέρια στο Μουσείο»

Το Σάββατο 19 Μαΐου μικροί και μεγάλοι παρατηρούμε τα αστέρια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας!

Το Σάββατο 19 Μαΐου μικροί και μεγάλοι παρατηρούμε τα αστέρια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας!

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που εδρεύει στον Βόλο και την εταιρεία «Ιωλκός Α.Ε. Αναπτυξιακή Ψυχαγωγική» οργανώνει το Σάββατο 19 Μαΐου (ώρες 18:00-23:00) βραδιά αστροπαρατήρησης, με τίτλο: «Παρατηρώντας τ’ αστέρια στο Μουσείο», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.
Η εκδήλωση, που γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον ουρανό και να μπουν στη θόλο του φορητού πλανηταρίου STARLAB.

Σε πέντε προβολές, διάρκειας 40΄, οι μικροί φίλοι του Μουσείου, ηλικίας 5 έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρόπο τον νυχτερινό ουρανό, τους πλανήτες και τους αστερισμούς.

Ξεναγός τους, ο φυσικός-αστρονόμος Σωτήρης Τσαβδαρίδης. Επιπλέον, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση εκπροσώπων της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, θα ταξιδέψουν στους αστερισμούς μέσα από μια ουρανογραφία και θα παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπια που θα έχουν τοποθετηθεί στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας ή συννεφιάς, θα πραγματοποιηθεί προβολή και παρουσίαση σχετικού ψηφιακού υλικού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.

Για την είσοδο στο πλανητάριο δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 18:00 εκτός Τρίτης).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr 


H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.