Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

ΠΕΙΡΑΙΩΣ TOURISM 360°- Μια ολοκληρωμένη πρόταση για τους επαγγελματίες του Τουρισμού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Διαμορφωση
 • -2 -1 Μεσαιο +1 +2
 • Αρχικη Helvetica Segoe Georgia Times

Διαχείριση ρευστότητας, χρηματοδότηση, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της τεχνογνωσίας. Ο δυναμικός κλάδος του τουρισμού έχει αυξημένες ανάγκες που ενισχύονται περισσότερο με την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Το καλοκαίρι του 2017 καταγράφηκαν οι αφίξεις 30 εκατομμυρίων τουριστών και έσοδα ύψους 14,7 δις.ευρώ ενώ για φέτος, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο τουλάχιστον 15%, η οποία μπορεί να φθάσει ως και στο 30%.

Για την στήριξη του κλάδου αυτού και των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού, η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναπτύξει μια ολιστική αντίληψη, μια πρόταση ολοκληρωμένη και πρωτοποριακή, το ΠΕΙΡΑΙΩΣ TOURISM 360°.

Αποδέκτες των εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών είναι: οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις/καταλύματα, οι επιχειρήσεις εστίασης, τα τουριστικά γραφεία, οι δραστηριότητες ενοικίασης/εκμίσθωσης οχημάτων και σκαφών αναψυχής και το εμπόριο τουριστικών ειδών.

Το ΠΕΙΡΑΙΩΣ TOURISM 360ο περιλαμβάνει πέντε βασικές ενότητες αντίστοιχες με τις ανάγκες που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά.

1. Διαχειριστείτε την επιχείρηση σας

Παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης της ρευστότητας της επιχείρησης έξυπνα και αποτελεσματικά, μέσα από τον λογαριασμό όψεως σε συνδυασμό με τα τερματικά αποδοχής καρτών POS και e-pos και διενέργειας των πληρωμών, όπως μισθοδοσία, εμβάσματα με ευκολία και ανταγωνιστική τιμολόγηση.

2. Χρηματοδοτικές Λύσεις για την ανάπτυξη της επιχείρησή σας

 • Χρηματοδοτικά προγράμματα για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών ρευστότητας
 • Χρηματοδοτικά εργαλεία στα πλαίσια του προγράμματος COSME, με προνομιακούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις.
 • Δυνατότητα έκδοσης εγγυητικών επιστολών με προνομιακή τιμολόγηση.

3. Κάντε την επιχείρησή σας πιο ανταγωνιστική

Σε συνεργασία με το yellowday, την online υπηρεσία προσφορών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, δίνεται σε κάθε τουριστική επιχείρηση η δυνατότητα να γίνει ένας από τους αναγνωρισμένους συνεργάτες και να επωφεληθεί, μεταξύ άλλων, από την άμεση εξαργύρωση και πληρωμή, καθώς και τη προβολή της μέσω διαφημιστικών και προωθητικών ενεργειών της υπηρεσίας.

4. Αποκτήστε τεχνογνωσία

Μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη παρέχονται στις τουριστικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες εκπαιδευτικά προγράμματα για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τουριστικής μονάδας, καθώς και στην προετοιμασία της τουριστικής επιχείρησης για την συμμετοχή και λήψη πιστοποίησης του «Ευρωπαϊκού Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM».

5. Εξασφαλίστε την επιχείρησή σας

Η Τράπεζα, ως Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής και σε συνεργασία με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες, προτείνει σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης για την τουριστική επιχείρηση.

ΠΛΑΙΣΙΟ 1

Πρόγραμμα «COSME»
Η Τράπεζα Πειραιώς μετέχει, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, στο εγγυοδοτικό εργαλείο «COSME» που έχει ως στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις. Το πρόγραμμα αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αλλά και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.
Το συνολικό ύψος της υφιστάμενης συμφωνίας ανέρχεται σε 170 εκατ.ευρώ και ήδη η Τράπεζα επιδιώκει την επέκτασή της.
Τα πλεονεκτήματα του προγράμματος COSME είναι:
- η ενίσχυση της ρευστότητας με μειωμένες εξασφαλίσεις, καθώς παρέχεται εγγύηση του προγράμματος COSME στο 50% της χρηματοδότησης,
- η ευνοϊκή τιμολόγηση,
- τα εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης όπως:
-COSME Πειραιώς Επιχειρείν για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης και την υλοποίηση επενδύσεων (ύψος χρηματοδότησης €30.000 - €750.000),
-COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας έναντι μελλοντικών απαιτήσεων από πωλήσεις μέσω POS, (ύψος χρηματοδότησης €4.000 - €300.000)

ΠΛΑΙΣΙΟ 2

Νέες δυνατότητες για τις τουριστικές επιχειρήσεις μέσω της δράσης του ΕΣΠΑ

Στις 30 Απριλίου 2018 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την δράση «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» που υλοποιείται στο πλαίσιο και εμπεριέχει νέες δυνατότητες στον κλάδο.
Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. H επιχορήγηση ανέρχεται σε 45% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού, το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται σε 50%.

Ενδεικτικά ενισχύονται οι ακόλουθες κατηγορίες δραστηριοτήτων:

 • Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: ξενοδοχεία κατηγορίας 3 αστέρων και άνω με δυναμικότητα 10 έως και 50 κλινών, ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping) 3 αστέρων και άνω, ξενώνες νεότητας
 • Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με ελάχιστο αριθμό 3 κατοικιών, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα 3 κλειδιών και άνω και ελάχιστης δυναμικότητας 10 κλινών
 • Τουριστικά γραφεία διαφόρων δραστηριοτήτων
 • Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: αθλητικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου, άλλες ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ψυχαγωγικά και θεματικά πάρκα κ.ά.
 • Λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού

Επιδοτούμενες δαπάνες στο πλαίσιο της Δράσης είναι:

 • Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλον χώρος
 • Μηχανήματα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος
 • Μεταφορικά μέσα
 • Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης
 • Προβολή/Προώθηση - Συμμετοχή σε Εκθέσεις
 • Τεχνικές μελέτες μηχανικού και υπηρεσίες φοροτεχνικού και νομικού συμβούλου
 • Λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού
 • Σύνταξη και παρακολούθηση υλοποίησης Επενδυτικού Σχεδίου

Η Τράπεζα Πειραιώς, επιδιώκοντας να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, παρέχει στις επιχειρήσεις, που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με ευέλικτες και σύντομες διαδικασίες την εξέταση αιτημάτων χρηματοδότησης για την:

 • έκδοση επιστολών έγκρισης και πρόθεσης δανεισμού
 • έκδοση βεβαίωσης διαθέσιμων υπολοίπων λογαριασμών

Το εξειδικευμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών Πειραιώς Επιχειρείν 360ο παρέχεται σε όσες επιχειρήσεις έχουν λάβει απόφαση υπαγωγής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, όπως, «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ» και «Αναβάθμιση μικρών και πολύ μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων».

Διαδικτυακή Πύλη www.360funding.gr 

Μέσω του πρωτοποριακού ιστότοπου Πειραιώς «360ο Funding», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.360funding.gr., που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα, παρέχεται ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά τόσο με τα πιο πάνω εργαλεία αλλά και όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος, αγροτικές ενισχύσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα).
Βασικό πλεονέκτημα -σε σχέση με αντίστοιχα ενημερωτικά μέσα- είναι ότι διαθέτει μηχανή αναζήτησης, προκειμένου ο χρήστης να εντοπίζει εύκολα και γρήγορα όλα τα προγράμματα ενίσχυσης που καλύπτουν τις δικές του επενδυτικές ανάγκες.

Ενδεικτικές δωρεάν παροχές του 360Funding Portal:

 • Πρόσβαση στην επικαιρότητα για τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και newsletter για τακτική ενημέρωση.
 • Χρήση της μηχανής αναζήτησης για εντοπισμό του καταλληλότερου προγράμματος, βάσει των αναγκών κάθε επιχείρησης.
 • Ενημέρωση με e-mail ή SMS για όλα τα νέα προγράμματα που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό του προφίλ.
 • Εξειδικευμένοι ενημερωτικοί οδηγοί για τα επιδοτούμενα προγράμματα.
 • Ενημέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Τράπεζας που συνδυάζονται με τα επιδοτούμενα προγράμματα και βοηθούν στην ολοκλήρωση των επενδύσεων.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.360funding.gr 

 

 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.