Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Διαμορφωση
  • -2 -1 Μεσαιο +1 +2
  • Αρχικη Helvetica Segoe Georgia Times

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σεπτεμβρίου από το Παιδικό Μουσείο! Δράσεις για παιδιά από 1-12 ετών!

Από την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, το «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» ανοίγει και πάλι για το κοινό και μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενεί την έκθεση έργων παιδιών με θέμα «Δημοκρατία για εμένα: Αναγνωρίζω την ταυτότητα, σέβομαι τη διαφορετικότητα», μια έκθεση που διοργανώνεται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, της Αντιδημαρχίας για το παιδί και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum των The New York Times.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Τετάρτη 12 έως Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 & ώρες 11:00 – 15:00. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, «Μέσα στο νερό», «Γεια σου, Πυθαγόρα», «Το σπίτι του προπάππου και της προγιαγιάς», «Κουζίνα» κ.λπ. 

Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, η μάθηση υποστηρίζεται από τα πραγματικά αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες και το παιχνίδι. Τα τρισδιάστατα εκθέματά του είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διεγείρουν την περιέργεια και να παροτρύνουν τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία της μάθησης και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά μέχρι 12 χρόνων, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.

To «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» είναι ανοιχτό για το κοινό Τετάρτη 11:00 – 19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00 – 19:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη!

Επιπλέον, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει και πραγματοποιεί κάθε Σάββατο & Κυριακή εκπαιδευτικά προγράμματα & δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-12 χρόνων. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία.  

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-3 χρόνων  

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Κύριος σκοπός τους είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και οι θεματικές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 και 2-3 χρόνων είναι κοινές, αλλά προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ηλικίας και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες ως εξής:

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων

Σάββατο - Κυριακή: 10:00 – 10:50

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων

Σάββατο - Κυριακή: 11:10 – 12:00

Τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, «Οι φίλοι μας τα ζώα»: Πώς περπατάει η πάπια, ένα πουλί, ένας σκύλος; Ας μετρήσουμε τα πόδια τους! Ας μιμηθούμε τη φωνή τους! Θα περπατήσουμε όπως τα ζώα, θα ισορροπήσουμε και θα δημιουργήσουμε με ζυμάρι ένα αγαπημένο μας ζώο.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, «Μουσική & μουσικοί!»: Πόσους διαφορετικούς ήχους κάνουμε με το σώμα μας; Τι άλλους ήχους μπορούμε να παραγάγουμε χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα; Χτυπάμε κουτάλια, πιάτα, καπάκια κατσαρόλας, μπουκάλια αλλά και μουσικά όργανα ανακαλύπτουμε διαφορετικούς ρυθμούς και δίνουμε την πρώτη μας συναυλία με μουσικά όργανα που κατασκευάζουμε οι ίδιοι.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, «Απόψε κάνεις μπαμ!»: Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί κανείς να κάνει θόρυβο; Πόσοι διαφορετικοί θόρυβοι υπάρχουν; Ποια αντικείμενα παράγουν ήχο; Με ποιον τρόπο; Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν ήχους και παράγουν θορύβους με πρωτότυπα υλικά!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, «Ένα ψωμί νόστιμο πολύ!»: Με ποιον τρόπο φτιάχνεται το ψωμί; Από ποια υλικά αποτελείται; Πόσο μαλακό είναι το αλεύρι; Πώς μυρίζει το ελαιόλαδο; Τι διαφορά έχουν η κόρα από την ψίχα; Τα παιδιά πειραματίζονται και δοκιμάζουν διαφορετικά υλικά δημιουργώντας το δικό τους ψωμί.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, «Χτίζω και γκρεμίζω»: Ολημερίς το χτίζουμε, το βράδυ το γκρεμίζουμε. Παίζουμε με αντικείμενα, μεγέθη, υλικά, δημιουργούμε πύργους, τους γκρεμίζουμε και μαθαίνουμε να ισορροπούμε.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, «Μ… μ… μεγέθη»: Ποιος μπορεί να φοράει ένα παπούτσι νούμερο 50; Πόσοι χρειαζόμαστε για να σηκώσουμε έναν αναδευτήρα ενός μέτρου; Μέσα από πρωτότυπα αντικείμενα και τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ανακαλύπτουμε το μικρό και το μεγάλο. Όλοι μαζί –μικροί και μεγάλοι- δημιουργούμε τα δικά μας ξεχωριστά αποτυπώματα.

H οικονομική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των: 10,00 € (για 1 ενήλικα και 1 παιδί) & 8,00 € για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00

-Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.hcm.gr 

Παιδικό Μουσείο
Βασιλέως Γεωργίου Β 19, Αθήνα, 106 75 
Τηλ. 2103312995, Φαξ: 2103241919
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.