Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Ακρόπολης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Διαμορφωση
  • -2 -1 Μεσαιο +1 +2
  • Αρχικη Helvetica Segoe Georgia Times

Το Μουσείο Ακρόπολης υποστηρίζει την ανεξάρτητη επίσκεψη με τη δωρεάν διάθεση σακιδίων, καθώς και φυλλαδίων εξερεύνησης για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η οικογένεια έχει τη δυνατότητα μιας γρήγορης και απλής περιήγησης με το παιδί χρησιμοποιώντας ένα από τα φυλλάδια εξερεύνησης ή μιας μεγαλύτερης σε διάρκεια και πιο σύνθετης χρησιμοποιώντας ένα από τα δανειστικά σακίδια, τα οποία περιλαμβάνουν επιπλέον και παιχνίδια. Το υλικό αυτό έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Τα Δανειστικά σακίδια περιέχουν διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες με βάση τα εκθέματα που υποστηρίζονται από πολύχρωμες, σχεδιασμένες για παιδιά εικόνες εκθεμάτων. Οι δραστηριότητες του σακιδίου προϋποθέτουν τη συνεργασία όλων των μελών της οικογένειας για την επίλυση των προκλήσεών του. Το Μουσείο Ακρόπολης δίνει στις οικογένειες τη δυνατότητα να γνωρίσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από τα δανειστικά σακίδια. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν το δανειστικό σακίδιο με το οικογενειακό παιχνίδι της επιλογής τους από το Γραφείο Πληροφοριών με την παράδοση ταυτότητας τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Τα δανειστικά σακίδια διατίθενται προς πώληση στα πωλητήρια του Μουσείου.
Δανειστικό σακίδιο “Τα Γλυπτά του Παρθενώνα” (για παιδιά από 8 έως 12 ετών)
Δανειστικό σακίδιο “Αρχαϊκά Χρώματα” (για παιδιά από 8 έως 11 ετών)
Δανειστικό σακίδιο “Αναζητώντας τη θεά Αθηνά” (για παιδιά από 6 έως 9 ετών)
Οι Εξερευνήσεις για παιδιά και γονείς αφορούν θεματικές δραστηριότητες που προσανατολίζουν τις οικογένειες σε ένα «μονοπάτι» εκθεμάτων στις αίθουσες του Μουσείου. Απαιτούν λιγότερο χρόνο και προσπάθεια από τη δράση με το σακίδιο αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν μια δομημένη δραστηριότητα που μετατρέπει τη μουσειακή επίσκεψη σε διασκεδαστική δράση. Τα παρακάτω ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια βοηθούν τα παιδιά και τους γονείς τους να κάνουν μία πολύ πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης. Ποικίλλουν ως προς το θέμα και το επίπεδο πληροφοριών ανάλογα με την ηλικία στην οποία απευθύνονται. Στόχος τους είναι να δουν τα παιδιά μερικά από τα αριστουργήματα του Μουσείου, να εξοικειωθούν με τους χώρους του, να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα, τη μνήμη και τη φαντασία τους και φυσικά να ψυχαγωγηθούν. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν τα φυλλάδια εξερεύνησης από το Γραφείο Πληροφοριών τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. 

"Από το 1 ως το 10 μέσα στο Μουσείο Ακρόπολης" (για παιδιά από 5 έως 8 ετών)
"Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης" (για παιδιά από 8 έως 10 ετών)
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/oikogeneiaka-programmata 

Περισσότερα άρθρα μας για το Μουσείο: Το Μουσείο της Ακρόπολης

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.