Σύνδεση

Εγγραφή


Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Redriver 2022: Η 1η οργανωμένη ορεινή πεζοπορία στον Ερυθροπόταμο

Νομός Έβρου

Το Σάββατο στις 29 Οκτωβρίου το πρωί, με χαμηλή θερμοκρασία και λίγη ομίχλη,  συγκεντρώθηκαν επισκέπτες από όλη την Θράκη στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, στο Διδυμότειχο δίπλα στο βυζαντινό κάστρο, με στόχο την εξόρμηση τους στην φύση για τις διαδρομές 20 και 10 χιλιομέτρων.

Η πρώτη οργανωμένη ορεινή πεζοπορία, μόλις 2 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, αποτελεί πλέον ένα γεγονός στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ –REDRIVER (www.redriver.gr).

Η μέρα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό adventure tour με ελεύθερη συμμετοχή. Οι συνθήκες καιρού μετά τις 10:00 ήταν άριστες. Ο υπέροχος ήλιος ξεπρόβαλε από το λόφο του κάστρου σε όλο τον Ερυθροπόταμο έως και τη δασώδη περιοχή της Τσίγγλας μέχρι το χωριό Αμόριο, Σουφλίου. Η θετική ενέργεια όλων έγινε ο σύμμαχος των πεζοπόρων επισκεπτών του REDRIVER. Η ομορφιά της περιοχής με την παρθένα φύση, τα χαρακτηριστικά παρεκκλήσια και τα μονοπάτια του ορεινού όγκου δεν σε απογοητεύουν ποτέ.

Σημαντικό είναι ότι όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι για την δράση.  Ειδικά στην κατηγορία 20 χλμ. πολλοί διέθεταν πεζοπορική εμπειρία ενώ σε όλες τις κατηγορίες κανένας δεν συνάντησε κάποιο απρόβλεπτο γεγονός και όλα κύλησαν με ασφάλεια. Η οδική βοήθεια και η υγειονομική κάλυψη κατά την διαδρομή ήταν άρτια.

Πίστεψε το κι εσύ, διότι συμβαίνει, η εξωστρέφεια στηρίζεται από συλλογικές και ιδιωτικές προσπάθειες έως σήμερα. Οι σύνθετες μορφές τουρισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη που έχει πρόσφορο έδαφος στην περιοχή του βορείου Έβρου. Αυτές αναπτύσσουν τον αστικό τουρισμό μεταξύ των πόλεων με τις υπάρχουσες φυσικές υποδομές τους.

Αν και ήταν δράση μη αγωνιστικού χαρακτήρα, οι επισκέπτες καταγράφηκαν ως εξής:

  • 32 συμμετοχές στα 20χλμ., με διαδρομή 3 ώρες και 25 λεπτά ο χρόνος επιστροφής των πρώτων επισκεπτών στην κατηγορία.
  • 54 συμμετοχές στα 10χλμ., με διαδρομή 2 ώρες και 15 λεπτά ο χρόνος επιστροφής των πρώτων επισκεπτών στην κατηγορία.

Προσήλθαν από διάφορες περιοχές όπως Πεντάλοφο, Βύσσα, Πύργο, Ορεστιάδα, Σοφικό, Μεταξάδες, Διδυμότειχο, Αλεποχώρι, Σιτοχώρι, Ελαφοχώρι, Ψαθάδες, Αμόριο, Σουφλί, Φέρες, Αλεξανδρούπολη, Κίρκη, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη. Συγχαρητήρια σε όλους, για την συνεργασία τους με την διοργάνωση και την ομαλή επιστροφή τους. -Φωτογραφίες θα δείτε στο www.redriver.gr.

Η διοργάνωση του REDRIVER στηρίζεται σε συνεργασίες και ομαδική δουλειά. Όταν συνυπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την δουλειά τους τότε η επιτυχία είναι προδιαγεγραμμένη. Ακούραστα, με συνέπεια και επαγγελματισμό χωρίς την ανάγκη για κάποια δημόσια αναγνώριση.

Παρακάτω είναι αυτοί που μελετούν και στηρίζουν κάθε βήμα της οργάνωσης τέτοιων απαιτητικών διοργανώσεων. Σήμερα αξίζει δημόσια να τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την συμβολή τους:

  • Ιδιαίτερα την Βιοτεχνία Μεταλλικών Κατασκευών Έβρου ΜΕΤΚΕ Α.Ε. των αδερφών Τσουλκανάκη που ήταν ο Μέγας Χορηγός του εγχειρήματος. Τοπικά καταστήματα που δώρισαν προϊόντα ανά είδος και πιστεύουν στην τουριστική ανάπτυξη, συμβάλλοντας με το υστέρημα τους πολλές φορές και σε πολλές δράσεις.
  • Την συνεργασία και την υποστήριξη της διοργάνωσης από τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο «Σπάρτακος» Διδυμοτείχου και την λέσχη «Action Off Road 4×4» Έβρου.
  • Την ενεργή συμμετοχή τους με κάθε τρόπο από Ερυθρό Σταυρό-Τμήμα Σαμαρειτών Διδυμοτείχου & Τμήμα Σαμαρειτών Ορεστιάδας, Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου, Κυνηγετικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «Άρτεμις» καθώς και τους κυνηγετικούς συλλόγους Ορεστιάδας, Σουφλίου, Φερών & Αλεξανδρούπολης.
  • Την θετική ανταπόκριση από Δήμο Διδυμοτείχου με την Τοπική Κοινότητα Διδυμοτείχου & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Δήμο Σουφλίου με την Τοπική Κοινότητα Αμορίου & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Δασαρχείο Διδυμοτείχου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Διδυμοτείχου, 1η ΜΣΕΠ Αεροπορίας Διδυμοτείχου, 7 Η.Μ. Γ.Ε.Ε.Α..
  • Για τις οργανωτικές συμβουλές και επισημάνσεις λόγο εμπειρίας στον ορεινό όγκο από τους: Κανατσιόπουλο Στέλλιο, Δανογλίδη Νίκο, Λαμπούδη Μαρία, Τζίρα Γιώργο, Γώγου Θωμά, Παλατσίδης Δημήτρη, Κώστογλου Χρήστο, Διάδο Γιώργο, Τσαγκούδη Δημήτρη, Τερζούδη Χριστόδουλο καθώς και για την συμβολή τους Ροκίδη Απόστολο, Γκιντίδου Τριάδα, Αλεξανδράκη Βαλάντη, Γκουντινάκη Παναγιώτη, Τσακάλη Βασίλη.
  • Τα τοπικά ΜΜΕ της Θράκης και όχι μόνο που προώθησαν με δημοσιεύσεις την δράση.

Η σωστή δόμηση των συνθηκών για εναλλακτικές δράσεις είναι απαραίτητη. Η επόμενη  ορεινή πεζοπορία σχεδιάζεται από τώρα. Ο Ερυθροπόταμος δεν γυρίζει πίσω, ερχόμαστε ξανά!

Διοργάνωση: www.redriver.grwww.mobilesound.gr

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.