Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Νομός Αττικής

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων.

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτήριο έκτασης 4.500 τ.μ. και καλύπτει μία μακρά ιστορική περίοδο, από τον 3ο μ.Χ. έως και τον 19ο αιώνα. Αντικείμενα από όλες τις Συλλογές του Μουσείου, φορητές εικόνες, ψηφιδωτά, τοιχογραφίες, κοσμήματα, έργα γλυπτικής, ξυλογλυπτικής και μικροτεχνίας, νομίσματα, χειρόγραφα, έντυπα βιβλία, σχέδια, χαρακτικά, υφάσματα και κεραμικά, παρουσιάζονται ενταγμένα σε θεματικές ενότητες, οι οποίες αναδεικνύουν το πολιτιστικό περιβάλλον που τα δημιούργησε. Ακολουθώντας την πορεία της ιστορίας, από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης από τον Μέγα Κωνσταντίνο (323 μ.Χ.) μέχρι την ίδρυση του Νέου Ελληνικού Κράτους (1832), φωτίζονται όψεις του βυζαντινού και νεώτερου ελληνικού πολιτισμού, που αφορούν στην καθημερινή ζωή, τη χριστιανική λατρεία, τις αντιλήψεις για τη ζωή και τον θάνατο, την παιδεία και την καλλιτεχνική δημιουργία.

Πληροφορίες:
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα

Εισιτήρια:
Γεν. είσοδος: 8 €
Δωρεάν: κάτω των 18 ετών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ωράριο λειτουργίας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου http://www.byzantinemuseum.gr 

Τηλεφωνικό κέντρο: 213 213 9517
Γραφείο Επικοινωνίας: 213 213 9572,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.