Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Εκδρομή στην Επίδαυρο για το Φεστιβάλ Αθηνών

Νομός Αργολίδας

Εκτός από τη ζέστη, τη θάλασσα, τις παγωμένες μπίρες και τα μακροβούτια στα δροσερά νερά υπάρχει, ευτυχώς, και η τέχνη για να μας βάζει ιδέες, να κινητοποιεί τη φαντασία και να μας φέρνει σε κατάσταση on the road, για καινούριες περιπέτειες και ανακαλύψεις.

Κείμενο & Φωτογραφίες: Ηλέκτρα Κυριτσοπούλου

Ξεφυλλίζοντας με προσοχή το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, διαβάσαμε πολλά ενδιαφέροντα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να κάνουμε μία επίσκεψη στην Ανατολική Αργολίδα, για να πάρουμε μια πρώτη καλοκαιρινή γεύση.
 Οι παραστάσεις του καλοκαιριού φιλοξενούνται και στο μεγάλο και διάσημο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (δίπλα στο χωριό Λιγουριό) αλλά και στο άλλο, το μικρότερο, που βρίσκεται χωμένο μέσα στις πορτοκαλιές, πάνω σε μια μικρή χερσόνησο, στη μία άκρη του λιμανιού στο χωριό της Αρχαίας Επιδαύρου. Και τα δύο λειτουργούν ως αρχαιολογικοί χώροι όλο τον χρόνο. Το ένα τεράστιο και εντυπωσιακό, το άλλο μικρό, οικείο και συγκινητικό.

 Το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου 

Προσεγγίζοντας την Αρχαία Επίδαυρο

Γενικά, απ’ όπου και αν την πλησιάσεις, η Αρχαία Επίδαυρος καταφέρνει κάθε φορά να σου χαρίζει μια τόσο υπέροχη μεριά της, που σου κόβει την ανάσα. Οδικά προσεγγίζεται από τρεις μεριές.
Από την Αθήνα: Μετά την έξοδο προς Λουτράκι, βγαίνεις από την Εθνική Οδό προς Επίδαυρο.
Από το Ναύπλιο: Πριν μπεις στο Λιγουριό, στρίβεις δεξιά για Αρχαία Επίδαυρο.
Από την Ερμιονίδα και το Κρανίδι: Αμέσως μετά την Τραχειά, στρίβεις δεξιά προς Κολιάκι και συνεχίζεις ευθεία την κατηφόρα με θέα τον Αργοσαρωνικό, το Αγκίστρι, την Αίγινα. Κάτω στα πόδια σου, τα περβόλια της Επιδαύρου.
Όποιον δρόμο και αν διαλέξεις, θα αντικρίσεις κάποια στιγμή την Αρχαία Επίδαυρο χαμηλά στα όρια του Όρους Αραχναίο, να λούζεται από το φως και από τις αντανακλάσεις του νερού. Η ωραιότερη στιγμή για να την «πλησιάσεις» είναι αυτές οι μικρές ώρες του απογεύματος, όταν ο ήλιος, ταξιδεύοντας προς τη δύση, έχει αρχίσει να προσπερνάει τις κορυφές του βουνού και την αφήνει να ξεκουράζεται στη δροσερή σκιά του δειλινού.

Εάν δεν θέλετε να πάρετε αυτοκίνητο, υπάρχει ειδικό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Αργολίδας από τον Σταθμό του Κηφισού για το θέατρο της Επιδαύρου κάθε Παρασκευή & Σάββατο με επιστροφή μετά την παράσταση.
Ακτοπλοϊκώς: Αναχώρηση από τον Πειραιά κάθε Παρασκευή και Σάββατο (μέρες των παραστάσεων), το απόγευμα, με προορισμό το λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου. Μετά το τέλος της παράστασης, αναχώρηση για τον Πειραιά. Κατά την επιστροφή, δείπνο υπό το φως των κεριών!

Επιβιβαζόμαστε, λοιπόν, στο πλοιαράκι στον Πειραιά (ειδική γραμμή που λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι και σε μεταφέρει στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου). Αφού περιπλεύσουμε τις ακτές της Αττικής και αφήσουμε στα αριστερά μας το Αγκίστρι και την Αίγινα, φτάνουμε στο μικρό λιμανάκι στην Παλαιά Επίδαυρο το απογευματάκι. Η ζέστη πολλή και η θάλασσα μια απερίγραπτη λαδιά. Αποβιβαζόμαστε και παίρνουμε το μονοπάτι προς το θέατρο. 

Ο ήλιος φεύγει σιγά σιγά, εμείς προχωράμε δίπλα στα κτήματα με τις πορτοκαλιές και τα βήματά μας φωτίζονται από τις γυμνές λάμπες που είναι τοποθετημένες επάνω στα δέντρα για να φωτίζουν το μονοπάτι. Με το που φτάνουμε βλέπουμε μπροστά μας ένα υπέροχο σπιτάκι με κεραμίδια και μπροστά στην πόρτα του το κόσμημα της Επιδαύρου. Μαγνητισμένοι κατευθυνόμαστε στις θέσεις μας. Μπροστά μας τα βουνά και δίπλα η θάλασσα. Η παράσταση αρχίζει...Περισσότερα για το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.